R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 165
din 31 octombrie 2013
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș în vederea organizării Campaniei de informare, dialog social și prevenire "Jandarmeria pe înțelesul tuturor"

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.20.610/24.X.2013 a Direcției Economice, adresa nr. 19307 din 09.10.2013, a Asociației Internaționale a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art.91, alin.(6), litera "a" și ale art.97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș pentru organizarea Campaniei de informare, dialog social și prevenire "Jandarmeria pe înțelesul tuturor", în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Asociației Internaționale a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș, cu sediul în Tîrgu-Mureș, str. Rodniciei, nr. 18/3, jud. Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 20.610/24.10.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș în vederea organizării Campaniei de informare, dialog social și prevenire "Jandarmeria pe înțelesul tuturor"

Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș, prin adresa cu nr. 19307/09.10.2013 solicită autorității publice județene sprijin pentru organizarea Campaniei de informare, dialog social și prevenire "Jandarmeria pe înțelesul tuturor", prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, care se va desfășura în județul Mureș, în perioada 01.09.2013 - 01.09.2014.
Campania reunește sub titlul Jandarmeria pe înțelesul tuturor, trei domenii de activitate - informarea publică, prevenirea faptelor antisociale și dialogul social, domenii care se transformă în componente ale unui demers menit să justifice poziția Jandarmeriei mureșene, ca instituție în slujba cetățeanului. Din acest motiv, se intensifică eforturile spre realizarea unei deschideri către public, identificarea, construirea și consolidarea parteneriatelor cu reprezentanți ai societății civile, în urma cărora activitatea Jandarmeriei mureșene să poată fi cunoscută, înțeleasă și justificat apreciată de către beneficiari.
Scopul campaniei - Informarea cetățenilor indiferent de vârstă, naționalitate, zonă geografică, mediu social, etnie, educație, religie sau profesie, constă în crearea legăturilor directe cu cetățenii, prin sesiuni informative cu privire la capacitățile Jandarmeriei mureșene de a se constitui în garant permanent și nediscriminatoriu al drepturilor și libertăților cetățenești, conștientizând societatea civilă prin acțiuni preventiv-educative, de rolul pe care instituția îl îndeplinește în lupta împotriva criminalității, a violenței și discriminărilor de orice fel, intenționând să ajungă la crearea unui "model de conduită". Pentru realizarea acestui model de conduită, se va iniția un dialog cu reprezentanți ai ONG-urilor, cu formatorii de opinie (bloggeri, reprezentanți mass-media, etc.) și cu reprezentanți ai altor instituții ale statului, având ca temei actuala legislație națională și internațională privind respectarea drepturilor omului, de a colabora în diferite situații, de a purta discuții deschise cu privire la ameliorarea cadrului procedural, precum și de a încheia parteneriate și colaborări ulterioare.
Întrucât s-a considerat de fiecare dată că activitatea desfășurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș este benefică pentru păstrarea unui climat de normalitate și siguranță publică la nivelul județului nostru, în considerarea semnificației acestei campanii adresată societății civile și instituțiilor publice locale, propunem participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea acestei campanii, prin asigurarea unor produse și servicii necesare derulării acesteia, în limita sumei de 6.000 lei, așa cum este prevăzut în Convenția de cooperare, anexa la prezentul proiect de hotărâre.
În acest sens, fată de prevederile art.91, alin.(1), lit."e" coroborate cu ale alin.(6) lit."a" din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora, în exercitarea atribuțiilor privind cooperarea instituțională, consiliul județean poate încheia convenții de cooperare cu alte persoane fizice sau juridice, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni de interes public județean, propunem aprobarea cooperării cu Asociația Internațională a Polițiștilor - Regiunea 2 Mureș, conform proiectului de hotărâre alăturat.

 

Președinte
Ciprian Dobre

 

  Director Economic
Bartha Iosif