R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 164
din 31 octombrie 2013
privind aprobarea programului de interes public județean "Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității" și a convenției de colaborare dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș pentru implementarea acestuia

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.20.613/24.X.2013 a Direcției Economice, adresa nr.101.579/20.09.2013 a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În temeiul art.91 alin. (1) lit. "e" și alin. (6) lit. "a" din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă programul de interes public județean "Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității" cuprins în Anexa nr.1.
Art.2. Se aprobă colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș pentru implementarea programului menționat la art.1, conform convenției cuprinse în Anexa nr.2.
Art.3. Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4.(1) Finanțarea activităților derulate de Consiliul Județean Mureș în cadrul programului se va asigura din capitolul bugetar 87.02.50, art. 20.30.30.
(2) Pentru anul 2013, se alocă suma de 120.000 lei, iar pentru anul 2014 suma de 240.000 lei.
Art.5. Se împuternicește, președintele Consiliului Județean Mureș - domnul Ciprian Dobre, cu semnarea convenției prevăzute la art.2.
Art.6. Prezenta hotărâre se comunică Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și Direcției Economice, care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.20.613/24.X.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea programului de interes public județean "Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității" și a convenției de colaborare dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș pentru implementarea acestuia

În exercitarea atribuțiilor specifice privind prevenirea și combaterea criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a inițiat programul "Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității", al cărui scop este îmbunătățirea gradului de siguranță publică, cu preponderență în mediul rural. Principalele obiective ale programului constau în: îmbunătățirea serviciului polițienesc, creșterea calității serviciilor specifice oferite cetățenilor și eficientizarea activității de prevenire și combatere a criminalității.

Considerând că rezolvarea problemelor privind siguranța publică depinde de eforturile conjugate ale poliției și ale autorităților administrației publice locale și având în vedere experiența anterioară a unei foarte bune colaborări interinstituționale, prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Mureș cu nr. 17 982/20.09.2013, I.P.J. Mureș a propus autorității publice județene încheierea unei convenții de colaborare în vederea participării la implementarea acestui program, pe care l-au anexat solicitării.
Bugetul total al programului este de 800.000 lei, din care contribuția I.P.J. Mureș este de 440.000 lei, iar a Consiliului Județean Mureș de 360.000 lei, sume care vor fi utilizate pentru achiziționarea produselor și serviciilor necesare desfășurării activităților programului, ce urmează a fi derulate prin grija I.P.J. Mureș. Menționăm că derularea acestui program începe în luna octombrie 2013 și va continua până în luna martie 2014. De asemenea, din totalul sumei de 360.000 lei, pentru anul 2013 se va aloca suma de 120.000 lei, urmând ca diferența, respectiv suma de 240.000 lei să se aloce din Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul 2014.
Față de prevederile art.91 alin.(1) lit. "e" coroborate cu cele ale alin.(6) lit. "a" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, potrivit cărora, în exercitarea atribuțiilor privind cooperarea interinstituțională, consiliile județene pot încheia convenții de colaborare cu alte persoane juridice, în vederea finanțării și realizării unor acțiuni comune, propunem aprobarea programului de interes public județean "Operativitate în intervenție pentru siguranța comunității" și a convenției de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Poliție Județean Mureș pentru implementarea acestuia, conform proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif