R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.149
din 26 septembrie 2013
privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a imobilului - teren în suprafață de 4.150 mp, situat în localitatea Măgherani

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 15954/19.09.2013 a Direcției Economice, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, a Hotărârii Consiliului Local Măgherani nr. 16/2013 pentru aprobarea trecerii imobilului - teren în suprafață de 4150 mp, situat în localitatea Măgherani, din domeniul public al comunei Măgherani în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș,
În temeiul prevederilor art. 91 alin.(1) lit."c" coroborate cu cele ale art. 97 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă cuprinderea în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș a imobilului - teren în suprafață de 4150 mp, situat în localitatea Măgherani.
(2) Datele de identificare ale imobilului menționat la alin.(1) sunt evidențiate în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Anexa la Hotărârea Consiliului Județean nr.42/2001 se va modifica în mod corespunzător prin actualizarea elementelor de identificare ale DJ 135 Măgherani-Sărățeni, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice, Direcției Tehnice și Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu,
Servicii Publice
Nr. 15954 din 19 septembrie 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind cuprinderea în domeniul public al județului Mureș a imobilului - teren în suprafață de 4.150 mp, situat în localitatea Măgherani

Ca urmare a demarării lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 135 Măgherani - Sărățeni, proiect finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2007-2013, cu ocazia trasării lucrărilor conform proiectului, s-a constatat că terenul în suprafață de 4150 mp, aferent tronsonului de drum situat între km 34+550-34+750, se află în domeniul public al comunei Măgherani, aspect datorat faptului că în momentul efectuării proiectului, pe tronsonul menționat existau alunecări de teren și nu existau nici hărți și nici ridicări topo care să materializeze traseul drumului.
Ținând cont de prevederile art.7 din O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pe cele ale art.22 din același act normativ, potrivit căruia administrarea drumurilor județene se asigură de către consiliile județene, prin Hotărârea nr.90/2013, autoritatea publică județeană a aprobat solicitarea adresată Consiliului Local al Comunei Măgherani pentru trecerea imobilului - teren în suprafață de 4.150 mp, situat în localitatea Măgherani, din domeniul public al comunei Măgherani în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Având în vedere solicitarea Consiliului Județean Mureș, precum și prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărârea nr.16/2013 Consiliul Local Măgherani a aprobat trecerea imobilului - teren în suprafață de 4.150 mp, situat în localitatea Măgherani, din domeniul public al comunei Măgherani în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș.
Drept urmare, terenul în suprafață de 4.150 mp trebuie cuprins în domeniul public al județului, modificând în mod corespunzător anexa la Hotărârea nr.42/2001 privind însușirea inventarului bunurilor care fac parte din domeniul public al județului Mureș, prin actualizarea elementelor de identificare ale DJ 135 Măgherani-Sărățeni.
În considerarea celor mai sus prezentate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif