R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 148
din 26 septembrie 2013
privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobilul situat în municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș nr.2, proprietate publică a județului Mureș, aflat în administrarea Spitalului Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.17060/2013 a Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.14, 15 și 16 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit.c) și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă închirierea prin licitație publică, pe o perioadă de trei ani, a spațiilor în suprafață totală de 44,55 mp, situate la etajul II al imobilului - Ambulatoriu de Specialitate din municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș, nr.2, domeniu public al județului Mureș, identificate în Anexa nr.1, cu menținerea destinației de laboratoare de tehnică dentară.
(2) Se aprobă închirierea prin licitație publică, pe o perioadă de trei ani, a spațiilor în suprafață totală de 109,09 mp, situate la etajul II al imobilului - Ambulatoriu de Specialitate din municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș, nr.2, domeniu public al județului Mureș, identificate în Anexa nr.2, cu menținerea destinației de cabinete de stomatologie.
Art.2. Anexele nr.1 - 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Spitalului Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni, în calitate de administrator al imobilului în care sunt situate spațiile ce fac obiectul închirierii, îi revine competența organizării licitației și încheierii actelor juridice, cu respectarea dispozițiilor legale.
Art.4. Din sumele obținute în urma închirierii, Spitalul Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni va vira la bugetul Consiliului Județean Mureș un procent de 50%.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Spitalului Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu
și Servicii Publice
Nr. 17060 din 19 septembrie 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobilul situat în municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș nr.2, proprietate publică a județului Mureș, aflat în administrarea Spitalului Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni

Imobilul situat în municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș nr.2, face parte din domeniul public al județului Mureș în baza Hotărârii de Guvern nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective, fiind administrat de Spitalul Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni.
Prin Hotărârea nr.57/2010 privind administrarea unor spații din imobilul situat în municipiul Târnăveni, str. Victor Babeș nr.2, proprietate publică a județului Mureș, Consiliul Județean Mureș a aprobat închirierea pe o perioadă de trei ani, a spațiilor în suprafață totală de 44,55 mp, cu menținerea destinației de laboratoare de tehnică dentară, precum și a spațiilor în suprafață de 109,09 mp, cu menținerea destinației de cabinete de stomatologie, situate la etajul II al imobilului - Ambulatoriu de Specialitate.
Întrucât perioada pentru care s-a aprobat închirierea a expirat, prin adresa nr.10350/2013 Spitalul Municipal "Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni solicită Consiliului Județean Mureș, aprobarea închirierii spațiilor în suprafață de 44,55 mp, pe o perioadă de încă trei ani.
Potrivit prevederilor art.14 și 15 din Legea nr.213/1998, închirierea bunurilor proprietate publică a județului se aprobă prin hotărâre a consiliului județean, și se face prin licitație publică, în condițiile legii.
Articolul 16 al legii mai sus menționate, prevede că, în cazul în care titularul dreptului de administrare încheie contractul de închiriere, acesta are dreptul la o cotă parte între 20-50% din sumele încasate din închiriere, stabilită de Consiliul Județean prin hotărâre, diferența urmând a fi virată la bugetul Consiliului Județean.
Propunem închirierea spațiilor în cauză, pe o perioadă de trei ani de la data aprobării hotărârii, cu menținerea destinației de laboratoare de tehnică dentară, iar din suma încasată din închirieri cota de 50% să fie virată la bugetul Consiliului Județean.
Față de cele arătate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre

DIRECTOR
Bartha Iosif