ROMÂNIA                                                                                                                                                                                                

                     JUDEȚUL MUREȘ

                  CONSILIUL JUDEȚEAN

                                                             

  

 

 

  HOTĂRÂREA NR. 137

      din 5 septembrie 2013

 

privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, în vederea sprijinirii

organizării unor acțiuni culturale în folosul copiilor cu cancer

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Având în vedere Expunerea de motive nr. 16588/29.08.2013 a Direcției Economice, adresa nr.14399 din 24.07.2013 a Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer” precum și avizele comisiilor de specialitate,

          În temeiul prevederilor art.91, alin.(6), litera "a" și ale art.97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, în vederea organizării unor acțiuni culturale în folosul copiilor cu cancer, în condițiile prevăzute în convenția cuprinsă în Anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.

Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer” din Tîrgu Mureș, str. Sg. maj. Ionel Giurchi, nr.35, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

            

 

                                                                                           

                  PREȘEDINTE                                                               Contrasemnează                                                                                                                                            SECRETAR

                  Ciprian Dobre                                                     

                                                                                                   Aurelian - Paul Cosma

 

                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

ROMÂNIA                                                                                                                  Președinte

JUDEȚUL MUREȘ                                                                                                    Ciprian Dobre
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 16588/29.08.2013

 

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, în vederea sprijinirii organizării unor acțiuni culturale în folosul copiilor cu cancer

 

 

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” din Tîrgu-Mureș organizează două acțiuni culturale în folosul copiilor cu cancer și se adresează Consiliului Județean Mureș, cu rugămintea de a fi sprijiniți în organizarea acestora, după cum urmează:

1)            în data de 25 septembrie 2013, în Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureș, în intervalul orar 19.00-21.00, organizația propune un spectacol caritabil „Fight for Life” care să prezinte și un alt mod de a lupta împotriva cancerului,o nouă mișcare internațională demarată în 10 țări din lume de către practicanți de Arte marțiale. Proiectul realizat de organizația care sprijină copiii bolnavi de leucemie și cancer, aflați în evidență și tratați la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, în cooperare cu Asociația „Club sportiv Bushi Shindo Tîrgu-Mureș” propune prezentarea unor momente de tradiție, artă și cultură japoneză, precum și demonstrații de Arte marțiale, în vederea apropierii copiilor de un sport care ar putea să-i ajute pentru o dezvoltare psihomotorie armonioasă;

2)            în data de 10 decembrie 2013, în intervalul orar 17.00 – 19.00, Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” din Tîrgu-Mureș dorește să le ofere copiilor cadouri în cadrul unei serbări organizate în preajma sărbătorii religioase - Sf. Nicolae, într-un altfel de cadru - în Sala Mică a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureș.

Având în vedere acțiunile cu impact constructiv pentru copiii bolnavi, propunem participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea acestor evenimente culturale, prin punerea la dispoziție a spațiului necesar - Sala Mare și Sala Mică a Palatului Culturii.

Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean. În acest sens, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat și convenția de cooperare care face parte integrantă din acesta.

                                                               

 

 

 

 

 

                                                        Director Economic

                                                             Bartha Iosif

 

 

 

 

Întocmit: Mihaela Iordache

 

                                                                                                           ANEXA

 

 ROMÂNIA                                                            ASOCIAȚIA „ÎMPREUNĂ                                                           

 CONSILIUL JUDEȚEAN  MUREȘ                    PENTRU COPIII CU CANCER”                                                             

Nr.______/__________                                                 TÎRGU MUREȘ                                  

                                                                                  Nr. ____/_________

 

 

                                                             CONVENȚIE DE COOPERARE

 

 

I. PREAMBUL:

 

          Având în vedere prevederile art.91, alin.(6), lit.a) din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

          Intenționând promovarea județului Mureș din punct de vedere cultural, sportiv și turistic,

  1. CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ cu sediul în Tîrgu Mureș, P-ța Victoriei nr 1, având cod fiscal 4322980, cod IBAN RO06TREZ47624670259XXXXX, deschis la Trezoreria municipiului Tîrgu Mureș, reprezentat prin Președinte – Ciprian Dobre, pe de o parte,

            și

 

1.1.  2. ASOCIAȚIA „ÎMPREUNĂ PENRU COPIII CU CANCER”, cu sediul în Tîrgu Mureș, str. Sg. maj. Ionel Giurchi, nr.35, județul Mureș, tel: 0751090325, cod fiscal 20574105, având cont IBAN nr. RO 46 RNCB 0193068476330001 deschis la BCR central Tîrgu-Mureș, reprezentat prin Președinte – Farczádi Gabriela, pe de altă parte, au convenit încheierea prezentei convenții de cooperare, în următoarele condiții:

 

II. OBIECTUL ȘI SCOPUL 

             Art.1 Obiectul convenției îl constituie asigurarea utilizării gratuite a Sălii Mari și a Sălii Mici din Palatul Culturii pentru desfășurarea unor acțiuni culturale, de interes județean, în folosul copiilor cu cancer – Sala Mare, în data de 25 septembrie 2013, orele 19.00-21.00 și Sala Mică, în data de 10 decembrie 2013, orele 17.00-19.00.

 

Art.2 Convenția de cooperare are drept scop sprijinirea Asociației “Împreună pentru copii cu cancer” în demersurile întreprinse pentru acțiuni culturale în folosul copiilor cu cancer, menționată la art.1.

 

III. DURATA

          Art.3 Prezenta Convenție de cooperare începe să producă efecte de la data semnării sale de către ambele părți și încetează la data de 20.12.2013.

 

IV. OBLIGAȚIILE  PĂRȚILOR

Art.4 (1) Consiliul Județean Mureș participă, în calitate de partener, la manifestările ocazionate de organizarea acțiunilor culturale în folosul copiilor cu cancer și se obligă să asigure gratuit Sala Mare și Sala Mică a Palatului Culturii, în zilele menționate.

Art.5  (1) Asociația „Împreună pentru copii cu cancer” se angajează să desfășoare activitățile propuse, numai în folosul copiilor bolnavi de leucemie și cancer, aflați în evidență și tratați la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș;

          (2) Asociația „Împreună pentru copii cu cancer” din Tîrgu Mureș are următoarele obligații referitoare la promovarea acțiunii realizate în comun:

          - să menționeze în toate documentele, materialele de promovare și comunicatele mass-media referitoare la manifestarea culturală (spoturi publicitare, anunțuri de orice fel, articole de presă etc.) parteneriatul Consiliului Județean Mureș;

           - să afișeze în locuri vizibile mash-ul și bannerele Consiliului Județean Mureș care atestă participarea la realizarea evenimentului.

Art.6 În cazul în care pe parcursul desfășurării evenimentului se aduc prejudicii de orice fel imaginii Consiliului Județean Mureș sau obiectivului cultural implicat, Asociația „Împreună pentru copii cu cancer” din Tîrgu Mureș, se obligă să aducă remedii imediate și dezmințiri publice, în termen de 5 zile de la încheierea activităților.

 

V. RĂSPUNDEREA PĂRȚILOR – LITIGII

Art.7 Pentru neexecutarea, sau executarea necorespunzătoare, ori cu rea credință, a obligațiilor asumate prin prezenta Convenție, partea în culpă datorează celeilalte părți daune-interese.

 

Art.8 Părțile convin să rezolve diferendele apărute în legătură cu executarea prezentei convenții pe cale amiabilă. În măsura în care rezolvarea diferendelor nu va putea fi făcută pe cale amiabilă, acestea vor fi deduse spre soluționare instanțelor judecătorești din județul Mureș.   

 

VI. DISPOZIȚII FINALE

Art.9 Prezenta Convenție poate fi modificată prin acordul de voință al părților, exprimat prin act adițional scris.

 

            Art.10 Prezenta Convenție s-a încheiat azi, ____________, în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

 

 

    CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ                                       ASOCIAȚIA „ ÎMPREUNĂ PENTRU

                                                                                       COPIII CU CANCER” – TÎRGU MUREȘ                                                               

              PREȘEDINTE                                                                     PREȘEDINTE                                                     
              Ciprian Dobre                                                                  Farczádi Gabriela

                                                                                                     

                  

 

                              

              SECRETAR                    

             Paul Cosma