ROMÂNIA                                                                                                                                                                                                 

                     JUDEȚUL MUREȘ

                  CONSILIUL JUDEȚEAN

                                                         

 

 

 

HOTĂRÂREA NR. 132

din 5 septembrie 2013

 

 pentru completarea Anexei la HCJ nr.42/2001, privind însușirea inventarului

domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând Expunerea de motive nr. 16585/29.08.2013 prezentată de Direcția Economică, precum și avizele comisiilor de specialitate,

Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică cu modificările și completările ulterioare, ale Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr.51/2006, republicată, precum și  Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor,

În temeiul prevederilor art.91, alin.(1) lit. c), și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Anexa la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.42/2001 privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

a) secțiunea I "Bunuri Imobile", se completează prin introducerea unei  poziții noi cu nr.795, reprezentând bunurile ce compun stația de transfer, stația de sortare și stația de compostare Cristești, jud. Mureș, realizate în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide” (SMIDS) identificate în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Direcția Amenajare Teritoriu și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Mureș răspunde de întocmirea documentației de intabulare a bunurilor imobile menționate la art.1.

Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Amenajare Teritoriu și Urbanism din cadrul Consiliului Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

 

 

                                                                                

               PREȘEDINTE                                                 Contrasemnează                                                     

SECRETAR

               Ciprian Dobre                                                    

                                                                                           Aurelian - Paul Cosma

 

 

 

 

ROMÂNIA

JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 16585/29.08.2013

 

 

 

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru completarea Anexei la HCJ nr.42/2001, privind însușirea inventarului domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare

 

 

Consiliul Județean Mureș este beneficiarul unui proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu), Axa prioritară 2 - „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor istorice contaminate”, Domeniu Major de Intervenție 2.1. - „Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deșeurilor și extinderea infrastructurii de management al deșeurilor”.

Prin implementarea Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide” (SMIDS), la nivelul județului Mureș se va realiza unificarea gestiunii serviciilor de colectare, sortare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor municipale din județ, inclusiv închiderea unor depozite neconforme.

Una din componentele Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Mureș, este cea realizată la Cristești – Vălureni, județul Mureș, constând în trei stații: de sortare, de transfer și de compostare a deșeurilor.

Astfel, în vederea implementării Proiectului SMIDS Mureș, Consiliul Județean Mureș - în calitate de beneficiar al acestuia și implicit de autoritate contractantă, a încheiat contractul de execuție de lucrări (proiectare și execuție) „Construcția stației de transfer, stației de sortare și a stației de compostare Cristești - județul Mureș, Romania”, realizate la Cristești – Vălureni, județul Mureș.

Conform aplicației de finanțare și a acordului de asociere încheiat de toate unitățile administrativ – teritoriale din județul Mureș în vederea implementării Proiectului, precum și în raport de prevederile Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ansamblul de bunuri mobile și imobile, echipamente și dotări funcționale create/dobândite în cadrul Proiectului SMIDS Mureș, prin contractul de lucrări mai sus arătat, revin beneficiarului – Județul Mureș, intrând în proprietatea acestuia, și constituie un sistem de utilități publice.

 

 

În ceea ce privește terenul pe care sunt amplasate aceste bunuri, în suprafață de 39.744 mp, acesta constituie proprietatea publică a municipiului Tîrgu Mureș, fiind situat în extravilanul localității Vălureni, comuna Cristești, identificat prin CF nr.50689/Cristești, sub nr. cadastral 50689.

Acest teren a fost pus la dispoziția Proiectului, prin transmiterea unui drept de administrarea asupra acestuia în favoarea Consiliului Județean Mureș, drept instituit prin HCL Tîrgu Mureș nr.337/30 iulie 2009.

În baza Certificatului de Urbanism nr.242/21.07.2011 - emis de Primăria Cristești și a HCL Tîrgu Mureș nr.337/30.07.2009, autoritatea publică județeană și-a înscris în CF nr.50689/Cristești dreptul său de administrare asupra terenului pe care s-au edificat cele trei stații mai sus menționate.

Din perspectiva celor mai sus arătate, acest sistem de utilități publice specific serviciului de salubrizare a localităților din județul Mureș, trebuie cuprins în domeniul public al Județului Mureș, în condițiile legii.

Întrucât, contractul de lucrări a fost finalizat și întreaga infrastructură (bunuri mobile/imobile) creată în cadrul acestuia a fost recepționată de comisia de recepție constituită în acest sens la terminarea lucrărilor, se impune ca edificatele și echipamentele astfel dobândite, să fie cuprinse în inventarul domeniului public al județului Mureș, sens în care, propunem completarea anexei la HCJM nr.42/2001 privind însușirea domeniului public al județului Mureș, cu modificările și completările ulterioare, conform proiectului de hotărâre pe care îl supunem spre aprobare, anexat prezentei.

 

 

 

 

  PREȘEDINTE                                                                         

  Ciprian Dobre                                                      DIRECTOR : Bartha Iosif

 

 

                                                                   DIRECTOR : Valer Bățagă

 

 

                                                                   DIRECTOR : Genica Nemeș

       

                                    

 

 

 

 

 

 

Întocmit: Marcela Moldovan

Verificat: Radu Spinei – manager Proiect