ROMÂNIA                                                                    

                     JUDEȚUL MUREȘ                                                           

CONSILIUL JUDEȚEAN

 

 

                                              

 

HOTĂRÂREA NR. 131

  din 5 septembrie 2013

 

privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Uniunea Muzicienilor Interpreți din România în vederea realizării concertului „In memoriam Pavel Tornea – Poetul Oboiului” în cadrul programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”

 

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând Expunerea de motive nr.16666/04.09.2013 a Direcției Juridice și Administrație Publică și adresa nr. 16666/02.09.2013 a Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, precum și avizul comisiei de specialitate,

În temeiul prevederilor art. 91, alin. (1) lit. „e” coroborate cu cele ale alin.(6), litera „a" și ale 43 alin. (1) coroborate cu cele ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

 

hotărăște:

 

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean și Uniunea Muzicienilor Interpreți din România în vederea organizării concertului „In memoriam  Pavel Tornea – Poetul Oboiului” în cadrul programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”, în condițiile prevăzute în Convenția de colaborare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, Președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.

Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Juridice și Administrație Publică și Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

 

 

                 PREȘEDINTE                                                       Contrasemnează

                           SECRETAR

        Ciprian Dobre                                                             

                                                                                         Aurelian - Paul Cosma


ROMÂNIA                                                                                                                
JUDEȚUL MUREȘ                                                                                                    
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr.16666/04. 09. 2013

Expunere de motive

privind aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Uniunea Muzicienilor Interpreți din România în vederea realizării concertului „In memoriam Pavel Tornea – Poetul Oboiului” în cadrul programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”

 

            Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, denumită potrivit statului său prin inițialele UNIMIR, este o organizație non-profit și nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităților care s-au distins în arta creației interpretative prin activitate individuală de referință pe plan național și internațional. UNIMIR statuează ca principiu fundamental libertatea concepției artistice și largul schimb de opinii, în temeiul unui profesionalism riguros și urmărind sub toate aspectele promovarea valorilor reale pe tărâmul artelor.

În 2011 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Pavel Tornea, muzician de aleasă ținută, profesor la Liceul de muzică George Enescu și Conservatorul Ciprian Porumbescu din București. Prim oboist și corn englez al Filarmonicii George Enescu, autor al Manualului de oboi și al Tratatului de oboi, precum și al Tratatului de acordaj al orchestrelor simfonice, culegător de folclor și interpret al frumoaselor cântece și jocuri de pe Valea superioară a Mureșului, Pavel Tornea s-a afirmat ca un remarcabil animator al vieții muzicale întrunind elogiile marilor dirijori care au concertat la pupitrul Filarmonicii bucureștene. Pavel Tornea a fost și oboist al Orchestrei simfonice a Radiodifuziunii Române în perioada 1936-1939.

În acest context, UNIMIR a inițiat proiectul „Pavel Tornea  - Poetul Oboiului”, în cadrul căruia s-a prevăzut editarea unui CD cu 20 de piese culese și valorificate de Pavel Tornea și a unei monografii care să prezinte întreaga activitate a marelui oboist. De asemenea, pentru sensibilizarea publicului s-au prevăzut concerte cu mari personalități ale muzicii interpretative precum Gheorghe Zamfir, Dan Gliga, Dumitru Fărcaș, inclusiv la Tîrgu Mureș.

Pentru implementarea activităților proiectului, în bugetul acestuia s-au prevăzut ca surse de finanțare contribuții proprii, finanțare nerambursabilă din partea Administrației Fondului Cultural Național și din alte surse.

Prin adresa nr. 16666/02.209.2013, UNIMIR a propus Consiliului Județean Mureș introducerea proiectului mai sus amintit în cadrul Programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”, prin organizarea unui concert dedicat memoriei lui Pavel Tornea. Contribuția financiară a autorității publice județene în cadrul acestei cooperări ar consta în participarea la finanțarea acestei activități cu suma de 10.000 lei pentru onorariile artiștilor, precum și suportarea cheltuielilor de transport, cazare și masă pentru persoanele participante.

          Având în vedere cele de mai sus, în raport de prevederile art.91 alin.(1) lit. „e” coroborate cu cele ale alin.(6) lit. „a” din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, potrivit cărora, în exercitarea atribuțiilor privind cooperarea inter-instituțională,  consiliile județene pot încheia convenții de colaborare cu alte persoane juridice, în vederea realizării și finanțări unor acțiuni comune, propunem aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș Uniunea Muzicienilor Interpreți din România în vederea realizării concertului „In memoriam Pavel Tornea – Poetul Oboiului” în cadrul programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”, conform proiectului de hotărâre alăturat.

                                                                                                           

Președinte,

                                                         Ciprian Dobre       

 

 

 

 

Întocmit: Șef serviciu, Adriana Farkas

Verificat: Director executiv, Genica Nemeș

 

          

  Anexa Hotărârea C.J. Mureș nr. 130/05.09.2013

 ROMÂNIA                                                                             UNIUNEA MUZICIENILOR INTERPREȚI

 JUDEȚUL MUREȘ                                                                           DIN ROMÂNIA

 CONSILIUL JUDEȚEAN  MUREȘ                                             Nr.______/__________

  Nr.______/__________               

 

 

 

     

 CONVENȚIE DE COOPERARE

 

I. PREAMBUL:

               Având în vedere Programul de interes public județean județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 103/04.07.2013, precum și prevederile art.91, alin.(6), lit.”a” din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

               Intenționând promovarea județului Mureș din punct de vedere cultural și turistic, în țară și străinătate,

 

1.1. CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ cu sediul în Tîrgu Mureș, P-ța Victoriei, nr.1, având cod fiscal 4322980, cod IBAN RO06TREZ47624670259XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tîrgu-Mureș, reprezentat prin Președinte – Ciprian Dobre, pe de o parte

                                                                               și

 

1.2. UNIUNEA MUZICIENILOR INTERPREȚI DIN ROMÂNIA (UNIMIR), cu sediul în București, sector 1, str. Londra nr. 20A, telefon/fax: 021.231.7977, având codul de înregistrare fiscală 7721330, cont bancar nr. RO 91 RNCB 0072 0497 0209 0001 deschis la Banca Comercială Română, reprezentată prin Miltiade Nenoiu, în calitate de Președinte, pe de altă parte,

     au convenit încheierea prezentei convenții de cooperare, în următoarele condiții:

 

            II. OBIECTUL ȘI SCOPUL CONVENȚIEI

            Art.2. Obiectul convenției îl constituie cooperarea părților în vederea organizării în data de 6 septembrie 2012 la Tîrgu Mureș a concertului „In memoriam Pavel Tornea – Poetul oboiului”, în cadrul Programului de interes public județean „Oamenii, orașul, palatul, strada”.

            Art.3. Convenția are drept scop promovarea intereselor comune ale părților, cu ocazia desfășurării evenimentului menționat la art. 2, asigurând atât promovarea eficientă și de calitate a oportunităților oferite de județul Mureș din punct de vedere cultural și turistic, și implementarea  programului de interes public județean.

 

      III. DURATA CONVENȚIEI

            Art.4. Prezenta convenție începe să producă efecte de la data semnării și încetează la data îndeplinirii tuturor obligațiilor asumate de părți. 

 

             IV. OBLIGAȚIILE  PĂRȚILOR

Art.5. UNIMIR se obligă:

a. să asigure participarea în concertul aniversar “Pavel Tornea – Poetul Oboiului” a unor personalități de prestigiu național și internațional, precum  Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș, Gheorghe Palcu, Ovidiu Barteș & Cvartet;

b. să menționeze în fiecare comunicat/material de presă/afiș/flyer/material video-audio sintagma: “Eveniment realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș”;

f. să promoveze evenimentul la nivel național.

Art.6. Consiliul Județean Mureș se obligă:

a. să pună la dispoziție spațiul de desfășurare a evenimentului – Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, în data de 6 septembrie, între orele 14,00 – 20,00 și să asigure sistemul de iluminare și sonorizare aferent organizării spectacolului (rider tehnic negociat cu UNIMIR), înregistrarea evenimentului foto/audio/video;

b. să contribuie cu suma de 10.000 lei la realizarea concertului, reprezentând cheltuieli cu onorariile artiștilor;

c. să suporte cheltuielile de cazare, masă și transport ale participanților, conform anexei 1 la prezentul contract,  în limita sumei de 2.500 lei ; 

d. să menționeze în fiecare comunicat/material de presă/afiș/flyer/material video-audio sintagma: “Eveniment realizat în parteneriat cu UNIMIR”;

e. să promoveze evenimentul la local.

Art.7. În cazul în care pe parcursul desfășurării evenimentului se aduc prejudicii de orice fel imaginii Consiliului Județean Mureș sau obiectivului cultural implicat, UNIMIR se obligă să aducă remedii imediate și dezmințiri publice, în termen de 5 zile de la încheierea activităților.

 

V. RĂSPUNDEREA PĂRȚILOR – LITIGII

Art.8. Pentru neexecutarea, sau executarea necorespunzătoare, ori cu rea credință, a obligațiilor asumate prin prezenta Convenție, partea în culpă datorează celeilalte    părți daune-interese.

 

Art.9. Părțile convin să rezolve diferendele apărute în legătură cu executarea prezentei convenții pe cale amiabilă. În măsura în care rezolvarea diferendelor nu va putea fi făcută pe cale amiabilă, acestea vor fi deduse spre soluționare instanțelor judecătorești din județul Mureș.   

 

VI. DISPOZIȚII FINALE

Art.10. Prezenta Convenție poate fi modificată prin acordul de voință al părților, exprimat prin act adițional scris.

 

            Art.11. Prezenta Convenție s-a încheiat azi, ____________, în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

 

  

 

CONSILIUL JUDEȚEAN MURES                                                                     UNIUNEA MUZICIENILOR INTERPREȚI

                                                                                                                                          DIN ROMÂNIA

 
              PREȘEDINTE,                                                                                                                 PREȘEDINTE,                                                     

              Ciprian Dobre                                                                                                                 Miltiade Nenoiu

                                                                                                         

                     

 

 

 

                              

               SECRETAR,                        

        Aurelian Paul Cosma

 

 

 


Anexa la Convenția de cooperare

 

 

 

 

 

TABEL PRIVIND NECESARUL DE CAZARE ȘI TRANSPORT

 

 

 

Nr. crt.

Numele și prenumele persoanei

Cazare

Transport

1.

Gheorghe Palcu (2 persoane)

1 cameră dublă

Auto București – Tirgu Mureș - București

2.

Gheorghe Zamfir

-

Avion București – Cluj – București

3.

Ovidiu Barteș

-

Auto (2) x Cluj – Tîrgu Mureș – Cluj

4.

Dumitru Fărcaș

-

Auto Cluj – Tîrgu Mureș – Cluj

5.

Moldovan Macinica- fiica lui P. Tornea

-

Bilet tren dus-intors