ROMÂNIA

                       JUDEȚUL MUREȘ                                                               

                  CONSILIUL JUDEȚEAN

 

                                                                                                                                                                              

 

      HOTĂRÂREA NR. 130

      din 5 septembrie 2013

 

privind stabilirea unor măsuri pentru buna derulare a proiectului „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate - Perimetrul de ameliorare VALEA SÂNMĂRTINULUI – CETEGĂU – 113,77 ha, Com. Râciu, jud. Mureș” finanțat prin „Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”

 

 

Consiliul Județean Mureș,

Văzând expunerea de motive numărul nr. 16722/02.09.2013 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, precum și avizul comisiei de specialitate,

          Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile art. 9 și art. 14 din Ordinului Ministrului Mediului  nr. 1090 din 13 august 2009 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate,

În temeiul prevederilor art. 97, alin. (1) și ale art. 43, alin (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

 

hotărăște:

 

Art.1. Se desemnează doamna Gorea Ágnes – consilier în cadrul Direcției Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte, ca responsabil coordonator pentru proiectul „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate - Perimetrul de ameliorare VALEA SÂNMĂRTINULUI – CETEGĂU – 113,77 ha, Com. Râciu, jud. Mureș” finanțat prin „Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”, până la revenirea la locul de muncă a doamnei Togan Voica Codruța. Aceasta va colabora cu reprezentanții solicitantului și ai Administrația Fondului pentru Mediu pentru toate aspectele tehnico-economice și financiare implicate în desfășurarea proiectului, pe întregul parcurs al derulării contractului de finanțare.

Art.2. Prezenta hotărâre se va comunica doamnei Gorea Ágnes și Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

 

                                                                                          

     PREȘEDINTE                                                   Contrasemnează       

                                                                                 SECRETAR

     Ciprian Dobre

    Aurelian - Paul Cosma

   

    

 

 

 


          ROMÂNIA

              JUDEȚUL MUREȘ

          CONSILIUL JUDEȚEAN

       Direcția Dezvoltare Regională,     

            Implementare Proiecte

           Nr. 16722/02.08.2013

 

EXPUNERE DE MOTIVE

pentru stabilirea unor măsuri pentru buna derulare a proiectului „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate - Perimetrul de ameliorare VALEA SÂNMĂRTINULUI – CETEGĂU – 113,77 ha, Com. Râciu, jud. Mureș” finanțat prin „Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”

 

În luna decembrie 2010 Consiliul Județean Mureș a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu, contractul nr. 871/N/07.12.2010 prin care se finanțează implementarea proiectului “Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate - Perimetrul de ameliorare -  VALEA SÂNMĂRTINULUI - CETEGĂU– 113,77 ha, Com. Râciu, jud. Mureș”.

 

Proiectul a fost depus în cadrul “Programului de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate” și are o valoare totală de 3.179.729,5 lei (cu TVA) din care 92% reprezintă finanțare nerambursabilă acordată din Fondul de Mediu iar 8% reprezintă contribuția locală a comunei Rîciu.

 

Rolul Consiliului Județean Mureș, în conformitate cu Ghidul de finanțare al programului este de coordonator la nivelul județului fiind astfel beneficiarul direct al finanțării și responsabil în totalitate cu realizarea investițiilor prevăzute.

 

Conform art. 9 din Ghidul de Finanțare a Programului, Consiliul Județean, pentru a obține rolul de coordonator al Programului a trebuit să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:

a) are adoptată hotărârea privind participarea la Program, prin care și-a exprimat consimțământul cu privire la încheierea acordului de asociere cu solicitanții aflați pe raza sa de administrare teritorială în cazul aprobării finanțării proiectelor acestora, contractarea finanțării cu Autoritatea, întocmirea documentației de achiziție publică, organizarea și derularea procedurii de achiziție publică și realizarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achizițiile publice;

b) are desemnat un reprezentant numit responsabil coordonator de proiecte, care va colabora cu reprezentanții solicitantului și ai Autorității pentru toate aspectele tehnico-economice și financiare implicate în desfășurarea proiectului, pe întregul parcurs al derulării contractului pentru finanțare.

 

În acest sens, prin Hotărârea nr. 123/24.09.2009 a fost aprobată participarea Consiliului Județean Mureș la ”Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”, în calitate de coordonator la nivelul județului, prin aceeași hotărâre doamna Togan (fostă Mureșan) Voica Codruța fiind desemnată responsabil coordonator proiect.

 

Având în vedere că începând cu data de 20.08.2013 doamna Togan Voica Codruța a intrat în concediu de maternitate, propunem ca până la revenirea la locul de muncă a acesteia, sarcinile de responsabil coordonator proiect să fie preluate de către doamna Gorea Agnes, consilier în cadrul Direcției Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte.

 

 

                                   PREȘEDINTE

Ciprian Dobre                                     DIRECTOR EXECUTIV

                                 Bățaga Valer

 

 

 

 

 

 

Întocmit: Gorea Agnes