R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.112
din 25 iulie 2013
pentru stabilirea unor măsuri privind administrarea unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.10871/2013 prezentată de Direcția Economică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică cu modificările și completările ulterioare, ale art.867 și 868 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
Ținând cont de acordurile nr. FN 5638/2013 și nr.56145/2013 date de către Ministerul Sănătății, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în baza prevederilor art. 2 din Hotărârea Guvernului nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective, pentru schimbarea destinației imobilului situat în municipiul Tîrgu Mureș str. Aleea Carpați nr.5,
În temeiul prevederilor art.91, alin.(1) lit.c) și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă schimbarea destinației imobilului ce aparține domeniului public al județului, situat în municipiul Tîrgu Mureș str. Aleea Carpați nr.5, din "activitate sanitară", în "activitate și servicii de asistență socială".
Art.2. Se aprobă darea în administrare a imobilului situat în municipiul Tîrgu Mureș str. Aleea Carpați nr.5, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru funcționarea Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență, Abuz, Neglijare, Trafic, Migrare, Telefonul Copilului (S.I.R.U) Mureș.
Art.3. Predarea - preluarea imobilului menționat la art.1 se face pe bază de proces verbal încheiat între Consiliul Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei hotărâri.
Art.4. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 10871/18 .07.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru stabilirea unor măsuri privind administrarea unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Imobilul situat în Municipiul Tîrgu Mureș, Str. Aleea Carpați, nr.5, face parte din domeniul public al județului Mureș în baza HGR nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective.
Prin HCJ nr.34/2003, Consiliul Județean Mureș a transmis Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, administrarea imobilului mai sus menționat. În urma reorganizării Spitalului, imobilul a rămas în structura și în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș pentru funcționarea Policlinicii Sportive.
Ca urmare a reorganizării activității Spitalului și mutării Policlinicii Sportive într-una din clădirile în care și-a desfășurat activitatea Clinica BUCO MAXILO FACIALĂ, prin Hotărârea nr.128/2011 Consiliul Județean Mureș, la solicitarea Spitalului, a retras dreptul de administrare asupra imobilului în cauză, acesta devenind disponibil.
Întrucât imobilul în care funcționează Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, Abuz, Neglijare, Trafic, Migrare, Telefonul Copilului (S.I.R.U) Mureș din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, este în curs de retrocedare, Consiliului Județean Mureș, în baza prevederile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr.867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județelor și în administrarea consiliilor județene respective, a solicitat acordul Ministerului Sănătății și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru schimbarea destinației imobilului din activitate "activitate sanitară", în "activitate și servicii de asistență socială".
Prin adresa nr. FN 5638/4.06.2013 Ministerul Sănătății ne-a transmis acordul pentru schimbarea destinației acestui imobil, iar prin adresa nr.56145/2013 Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ne-a comunicat acordul pentru schimbarea destinației imobilului în activitate de asistență socială, sens în care propunem darea în administrare a acestuia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru funcționarea Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență, Abuz, Neglijare, Trafic, Migrare, Telefonul Copilului (S.I.R.U) Mureș.
Având în vedere motivele prezentate mai sus, supunem spre dezbatere și aprobare, proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif