R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 105
din 25 iulie 2013
privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș ca partener la proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.14386/25.07.2013 a Direcției Juridice și Administrație Publică privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș ca partener la proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale" din cadrul programului Fondul ONG - Componenta 4 - Servicii Sociale și de bază și adresa Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii nr. 14386/24.07.2013,
Având în vedere prevederile Memorandumului de Înțelegere cu România privind implementarea Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014,
În temeiul prevederilor art. 91 alin.(1), lit."e" și alin.(6) lit."a", precum și cele ale art. 97 alin. (1), coroborate cu cele ale art.43 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă participarea Consiliului Județean Mureș ca partener la proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale", alături de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș și Inspectoratul Județean de Poliție Alba, proiect ce va fi depus spre finanțare de către Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, în calitate de lider de parteneriat.
Art.2. Se mandatează domnul Ciprian Dobre, Președintele Consiliului Județean Mureș, să semneze Acordul de parteneriat încheiat între părți, în sensul dispozițiilor art.1, fără contribuția financiară a Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Institutului Est European de Sănătate a Reproducerii, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr. 14386/25.07.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș ca partener la proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale"

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii Tîrgu Mureș (I.E.E.S.R) intenționează să depună spre finanțare proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale" în cadrul Programului Fondul ONG în România - Componenta 4 - Servicii Sociale și de bază. Acest Program, al cărui obiectiv general îl reprezintă consolidarea dezvoltării societății civile și creșterea contribuției la justiția socială, democrație și dezvoltare sustenabilă, face parte din Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE), potrivit Memorandumului de Înțelegere cu România.
Grupurile țintă vizate de acest proiect sunt formate, în principal, din victime ale violenței domestice și ale violenței motivate de gen, ale violenței sexuale - copii și tineri agresați sexual, iar în subsidiar din profesioniști din domeniul asistenței acordate cazurilor de abuz sexual, agresiuni sexuale (DGASPC, furnizori de servicii sociale neguvernamentale), lucrători de poliție, în special profesioniști din domeniul serviciilor de investigații criminale.
Proiectul promovează o abordare strategică care va contribui la crearea de servicii integrate de asistență pentru victimele agresiunilor sexuale, precum și facilitarea accesului la aceste servicii, fiind conceput a se derula pe o perioadă de 28 de luni.
În acest sens, prin adresa nr.14386/24.07.2013, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, în calitate de organizație neguvernamentală ce poate solicita finanțare în cadrul Programului mai sus amintit, a adresat Consiliului Județean Mureș propunerea de a se alătura ca partener în proiectul ce urmează a fi depus în data de 29.07.2013, alături de Inspectoratul Județean de Poliție Mureș și Inspectoratul Județean de Poliție Alba, I.E.E.S.R urmând a fi lider de parteneriat în cadrul proiectului.
Rolul și responsabilitățile Consiliului Județean Mureș, în calitate de partener în proiect vor consta în: suport în implementarea proiectului; consultarea pentru definitivarea materialelor de informare și conștientizare; diseminarea rezultatelor proiectului.
Participarea autorității publice județene în cadrul acestui proiect nu presupune angajarea de resurse financiare din partea acesteia.
În raport de prevederile art.91 alin.(1) lit. "e" coroborate cu cele ale alin.(6) lit. "a" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, potrivit cărora, în exercitarea atribuțiilor privind cooperarea inter-instituțională, consiliile județene pot încheia convenții de colaborare cu alte persoane juridice, în vederea realizării unor acțiuni comune, propunem aprobarea participării Consiliului Județean Mureș ca partener la proiectul "Intervenție integrată pentru victimele agresiunilor sexuale", conform proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR EXECUTIV
Genica Nemeș