R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.104
din 25 iulie 2013
privind acordul de amplasare a unui pilon pentru un senzor meteorologic pe terenul ce aparține domeniului public al județului Mureș, administrat de R.A "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.14345/24.07.2013 prezentată de Direcția Economică,
Având în vedere prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, adresa nr.4282/2013 a R.A "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș", precum și adresa nr.1130/2013 a Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) - Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană Tîrgu Mureș (DSNA).
În temeiul dispozițiilor articolului 91, alin.(1) lit. c precum și cele ale art. 97 alin. (1), coroborate cu cele ale art.43 din Legea nr.215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă amplasarea în vecinătatea pragului 25 al pistei de aterizare - decolare a "Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș", respectiv la 120 m sud față de axul pistei și la 200 m est față de acest prag, a unui pilon cu înălțimea de 10 m, pe fundație de beton cu suprafața de 4 mp, balizat corespunzător, pentru un senzor meteorologic.
Art.2. Terenul pe care se va amplasa obiectivul menționat la art.1 este evidențiat în planul de situație, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, R.A "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș" și Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) - Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană Tîrgu Mureș (DSNA) care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 14345 din iulie 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind acordul de amplasare a unui pilon pentru un senzor meteorologic pe terenul ce aparține domeniului public al județului Mureș, administrat de R.A "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș"

Imobilul - clădiri și terenuri în care își desfășoară activitatea R.A. " Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș", aparțin domeniului public al județului Mureș și sunt administrate de regie.
Prin adresa nr.4282/2013, Regia ne informează că Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA București), prin Direcția Serviciilor de Navigație Aeriană Tîrgu Mureș (DSNA), solicită acordul pentru amplasarea în vecinătatea pragului 25 al pistei de aterizare - decolare a "Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș", respectiv la 120 m sud față de axul pistei și la 200 m est față de acest prag, a unui pilon cu înălțimea de 10 m, pe fundație de beton, balizat corespunzător, pentru un senzor meteorologic.
Fundația centrală de beton va fi înconjurată de alte trei fundații de beton dispuse la 120° pentru ancore, platformele ocupând o suprafață totală de 4 mp.
Pentru protecția senzorului se va ridica o priză de pământ în jurul fundației de beton cu o lungime de aproximativ 80 m.
Instalațiile aeroportuare existente în vecinătatea pragului 25 (balizaj axial) nu vor fi afectate de lucrările de construcții montaj care se vor derula.
Pentru obținerea autorizației în vederea amplasării acestui obiectiv, în conformitate cu Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, este necesar acordul Consiliului Județean Mureș, în calitate de proprietar al imobilului pe care se va amplasa obiectivul.
Având în vedere faptul că toate cheltuielile ocazionate de achiziționarea, amplasarea și montarea senzorului meteorologic vor fi suportate de RA ROMATSA, iar beneficiarul investiției este și Aeroportul, prin creșterea performanței activității de informare meteorologică, propunem aprobarea amplasării acestui obiectiv.
Având în vedere cele prezentate supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Bartha Iosif