R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 98
din 20 iunie 2013
privind numirea administratorului executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.11.242 din 13.06.2013 la proiectul de hotărâre privind numirea administratorului executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Luând în considerare prevederile art.2 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.135/29.11.2012, privind aprobarea unor măsuri în vederea asigurării managementului la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș,
Având în vedere rezultatul selecției prealabile efectuate de S.C. "The Searchers Advisory Group" SRL, expertul independent specializat în recrutarea resurselor umane care a derulat procedura de selecție prealabilă, respectiv concluziile raportului nr.7936/30.04.2013,
În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și ale Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.25/2012 privind implementarea guvernanței corporative la R.A. "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș,
În temeiul dispozițiilor art.91, alin.(1) lit. "a" și "d", ale alin. (2), lit."d" din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Începând cu data de 24 iunie 2013, domnul Vasilescu Vladimir-Mihai se numește în funcția de administrator executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.
Art.2. (1) Se aprobă încheierea contractului de mandat între Consiliul Județean Mureș și administratorul executiv - președinte al Consiliului de Administrație desemnat potrivit art.1, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Se mandatează domnul Ciprian Dobre - Președinte al Consiliului Județean Mureș cu semnarea contractului de mandat prevăzut la alin.(1).
Art.3. Prezenta hotărâre va fi comunicată: Instituției Prefectului - Județul Mureș, Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, domnului Vasilescu Vladimir- Mihai, Societății Comerciale "The Searchers Advisory Group" SRL, membrilor Consiliului de Administrație desemnat prin HCJM nr.65/31.05.2012 și Serviciului Resurse Umane din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș, care răspund de ducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
SERVICIUL RESURSE UMANE
Nr. 11.242 din 13.06.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind numirea administratorului executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș

Având în vedere încetarea mandatului de administrator executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș încredințat, prin contractul de mandat nr.9921/3P/31.05.2012, domnului Poruțiu Mihail, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.135/29.11.2012 a fost aprobată inițierea procedurii de selecție prealabilă a candidaților în vederea numirii noului administrator executiv - Președinte al Consiliului de Administrație al regiei. De asemenea, potrivit art. 1, alin.(3) din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.153/20.12.2012 a încetat mandatul domnului Ivașcu Dorin administrator neexecutiv - membru al comitetului de audit în Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.
Actele administrative mai sus amintite aprobă la art.2 inițierea procedurii de selecție prealabilă a candidaților în vederea numirii unor noi administratori pe funcțiile devenite vacante, prin intermediul unui expert independent - persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane.
Totodată, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.33/28.02.2013 s-au aprobat: condițiile generale și specifice, criteriile de selecție, precum și metodologia de evaluare a candidaților înscriși în cadrul procedurii de selecție prealabilă a unor membri ai Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș pe baza cărora Societatea Comercială "The Searchers Advisory Group" SRL, expertul specializat în domeniul resurselor umane, a derulat etapa a II-a a procedurii de selecție.
În aplicarea prevederilor art.5, alin.(6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.109/2011, anunțul privind selecția membrilor consiliului de administrație, condițiile ce trebuiau întrunite de candidați și criteriile de evaluare a acestora s-au publicat în două ziare economice și/sau financiare - "Bursa" și "Curierul Național", în revista "Capital", în presa locală precum și pe site-ul regiei, respectiv al Consiliului Județean Mureș.
În procedura de selecție prealabilă s-au înregistrat, până la expirarea termenului, două candidaturi pentru funcția de administrator neexecutiv - membru al comitetului de audit și trei candidaturi pentru administrator executiv - Președinte al Consiliului de Administrație. Urmare a derulării etapei de selecție a dosarelor, sub nr.7101/17.04.2013 consultantul ne-a comunicat faptul că nici unul dintre cei doi candidați înscriși în procedura de selecție prealabilă pentru poziția de administrator neexecutiv - membru al comitetului de audit nu îndeplineau condițiile specifice aprobate prin hotărârea Consiliului Județean Mureș mai sus amintită. Din același motiv a fost respins și un dosar de candidatură pentru funcția de administrator executiv - președinte al Consiliului de Administrație.
Dintre candidații rămași în competiție, la finalizarea procedurii de selecție, potrivit raportului înregistrat la Registratura Consiliului Județean Mureș sub nr.7936/30.04.2013, Societatea Comercială "The Searchers Advisory Group" SRL, recomandă numirea domnului Vasilescu Vladimir-Mihai în funcția de administrator executiv - președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.
În conformitate cu prevederile art.3, alin.(1), lit."a" din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, pentru R.A. "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, competența de a numi și revoca membrii consiliului de administrație revine Consiliului Județean Mureș, în calitate de autoritate tutelară.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind numirea administratorului executiv - Președinte al Consiliului de Administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.

 

PREȘEDINTE,
Ciprian Dobre