R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 97
din 20 iunie 2013
privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive a Serviciului Resurse Umane nr.11.241 din 13.06.2013, cu privire la desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Luând în considerare adresa Casei de Asigurări de Sănătate Mureș nr.13813/10.05.2013,
Conform prevederilor art.287 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Domnul Băldean Dumitru Valentin se desemnează ca membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș.
Art.2. Cu data prezentei se abrogă Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.138/27.10.2011, privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș.
Art.3. Prezenta hotărâre se va comunica: persoanei desemnate la art.1, Casei de Asigurări de Sănătate Mureș și Serviciului Resurse Umane din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ
SERVICIUL RESURSE UMANE
Nr. 11.241 din 13.06.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș

Conform prevederilor art.287 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, consiliul de administrație al caselor de asigurări de sănătate județene, ca organ de conducere al acestor instituții este alcătuit din 11 membri, dintre care unul este desemnat de către consiliul județean. Mandatul membrilor consiliilor de administrație ale caselor de asigurări este de 4 ani. Pe perioada mandatului membrii consiliului de administrație pot fi revocați din funcții de către consiliul județean, iar pe funcțiile rămase vacante sunt numiți noi membri, până la expirarea mandatului în curs.
Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.138/27.10.2011, doamna Szabó Annamária a fost desemnată de către Consiliul Județean Mureș ca membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș. Cu adresa nr.13813/10.05.2013 Casa de Asigurări de Sănătate Mureș ne comunică faptul că, doamna Szabó Annamária și-a depus demisia din această funcție, fapt pentru care se solicită nominalizarea altei persoane.
Potrivit prevederilor art.272, alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, persoanele care fac parte din consiliul de administrație al caselor de asigurări de sănătate județene trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
   a) să fie cetățeni români și să aibă domiciliul pe teritoriul României;
   b) să aibă calitatea de asigurat;
   c) să nu aibă cazier judiciar sau fiscal.
Prin urmare, cu respectarea condițiilor mai sus amintite, persoanele care au drept de inițiativă, potrivit legii vor putea face, în plenul Consiliului Județean Mureș, propuneri pentru nominalizarea reprezentantului consiliului județean în cadrul acestui organ de conducere.
Având în vedere cele de mai sus, se propune spre aprobare proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș.

 

PREȘEDINTE,
Ciprian Dobre