R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 88
din 20 iunie 2013
privind aprobarea unor măsuri în vederea asigurării managementului la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 11492 din 20 iunie 2013 a Direcției Juridice și Administrație Publică,
Având în vedere renunțarea de către domnul Peti Andrei la mandatul de administrator executiv - Vicepreședinte al Consiliului de administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, încredințat prin Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012, notificată autorității publice județene prin adresa nr. 11492 din 17 iunie 2013,
În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, coroborate cu cele ale art. 20, alin. (1), lit. "c", din Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012,
Ținând seama de dispozițiile art. 55 alin. (1) și (2) din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Mureș aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 87/2012, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul dispozițiilor art. 91, alin. (2), lit. "d" și ale art. 97, coroborate cu cele ale art. 43 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se ia act de manifestarea unilaterală de voință a domnului Peti Andrei, de renunțare la mandatul de administrator executiv - Vicepreședinte al Consiliului de administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, încredințat prin Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012.
(2) Se aprobă renunțarea parțială la beneficiul termenului de preaviz prevăzut la art. 20, alin. (2) din Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012.
(3) Mandatul domnului Peti Andrei încetează la data de 27 iunie 2013 prin demisie.
Art.2. (1) Se aprobă inițierea procedurii de selecție prealabilă a candidaților în vederea numirii noului administrator executiv - Vicepreședinte al Consiliului de administrație, ce urmează a se efectua de un expert independent - persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, sens în care se mandatează Președintele Consiliului Județean Mureș cu derularea procedurii de contractare a serviciilor expertului și cu orice alte demersuri necesare, în condițiile legii.
(2) Se aprobă reluarea procedurii de selecție prealabilă a candidaților în vederea numirii a unui nou administrator neexecutiv - membru al comitetului de audit în cadrul Consiliului de administrație, ce urmează a se efectua de un expert independent - persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, sens în care se mandatează Președintele Consiliului Județean Mureș cu derularea procedurii de contractare a serviciilor expertului și cu orice alte demersuri necesare, în condițiile legii.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică: Instituției Prefectului Județul Mureș, Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș și membrilor Consiliului de Administrație.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 11492 din 20.06.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea unor măsuri în vederea asigurării managementului la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș

Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 11492 din 17 iunie 2013, domnul Peti Andrei, notifică autorității publice județene renunțarea la mandatul de administrator executiv - Vicepreședinte al Consiliului de administrație la Regia Autonomă "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, încredințat prin Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012, funcție în care a fost numit prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 65 din 31 mai 2012 privind constituirea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.
Prevederile art. 20, alin. (1), lit. "c" și alin. (2) din Contractul de mandat nr. 9922/4P din 31 mai 2012, anexă la actul de numire, permit încetarea unilaterală a acestuia prin renunțarea mandatarului la mandatul încredințat, cu respectarea unui termen de preaviz de 30 de zile.
Din perspectiva celor mai sus arătate și având în vedere prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, raportat la faptul că preavizul este un drept exclusiv al mandantului - Consiliul Județean Mureș, care poate opta fie pentru executarea acestuia în totalitate, fie pentru renunțarea totală sau parțială la acesta, propunem să se ia act de demisia înaintată, respectiv renunțarea parțială la beneficiul termenului de preaviz și inițierea procedurii de selecție prealabilă a candidaților în vederea numirii unui nou administrator executiv - Vicepreședinte.
Totodată, având în vedere că actuala componența a Consiliului de Administrație este incompletă și în ceea ce privește administratorii neexecutivi, propunem ca procedura de selecție să aibă în vedere completarea acestuia cu un administrator neexecutiv - membru al Comitetului de audit din cadrul Consiliului de Administrație, sens în care supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre