R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 81
din 30 mai 2013
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Baschet Club Mureș" în vederea organizării Finalei Naționale de Baschet Masculin

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr. 9070/22.05.2013 a Direcției Economice, adresa cu nr. 8837/ 20.05.2013 a Asociației "Baschet Club Mureș," precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Baschet Club Mureș" pentru organizarea Finalei Naționale de Baschet Masculin, în condițiile prevăzute de Convenția de cooperare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Asociației "Baschet Club Mureș", cu sediul în Tîrgu Mureș, Str. L.Rebreanu, Nr.29 A, loc. Tîrgu-Mureș, județul Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


 

ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 9070/ 22.05.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Baschet Club Mureș" în vederea organizării Finalei Naționale de Baschet Masculin

Prin adresa cu nr. 8837/20.05.2013, Asociația "Baschet Club Mureș" solicită Consiliului Județean Mureș sprijin pentru organizarea Finalei Naționale de Baschet Masculin, care se desfășoară în perioada 18 mai - 24 iunie 2013. Întrucât, doar în data de 8 mai 2013, după 3 victorii consecutive în semifinale, Asociația "Baschet Club Mureș" a obținut dreptul de a juca Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, și implicit dreptul de a organiza la Tîrgu-Mureș acest eveniment sportiv, organizația sportivă se adresează Consiliului Județean Mureș cu rugămintea de a-i sprijini financiar în organizare.
Asociația "Baschet Club Mureș" desfășoară activități cu caracter sportiv - baschet, oferind sportivilor posibilitatea de a alege o formă de evoluție individuală și de grup, promovând spiritul de competiție în obținerea unor performanțe sportive deosebite. De asemenea, asociația sportivă organizează stagii de pregătire și cantonamente în vederea antrenării sportivilor pentru competițiile interne și internaționale, aplicând și strategii pentru descoperirea aptitudinilor și talentelor sportive în școli, pe categorii de vârstă (14, 15, 16, 17 și 18 ani).
Dezvoltarea activităților întreprinse până în prezent, precum și vizibilitatea Județului Mureș ar putea cunoaște o continuă deschidere competițională și de promovare, având în vedere organizarea evenimentului sportiv - Finala Națională de Baschet Masculin și cei peste 1750 de spectatori care se preconizează a fi prezenți la meciurile disputate în Sala Polivalentă din Târgu-Mureș.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean. În acest sens, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat și convenția de cooperare care face parte integrantă din acesta.

 

Director Economic
Bartha Iosif