R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 80
din 30 mai 2013
privind aprobarea aderării comunelor Ațintiș și Cuci la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.9076/22.05.2013 a Direcției Dezvoltare Regională Implementare Proiecte, Hotărârea nr.8/2013 a comunei Ațintiș și Hotărârea nr.11/2013 a comunei Cuci privind aderarea acestora la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art. 8, alin. (2), lit. c și art. 10 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice cu modificările și completările ulterioare, precum și dispozițiile art. 13 din Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ,
În temeiul prevederilor art. 11 și art. 91, alin. (1), lit. "b" și ale art. 97, alin. (1) din Legea nr.215/2001, privind administrația publică locală, republicată cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă aderarea comunelor Ațintiș și Cuci la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ.
Art.2. Se mandatează Președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Ciprian Dobre, reprezentantul județului Mureș în Adunarea Generală a Asociației, pentru a vota în cadrul Adunării în sensul celor menționate la articolul 1 și a semna Actul adițional la Statutul Asociației.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ și Consiliilor locale al comunelor Ațintiș și Cuci.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr. 9076/22.05.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea aderării comunelor Ațintiș și Cuci la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ

Prin Hotărârile nr.8/2013 și nr.11/2013, comunele Ațintiș, respectiv Cuci aprobă aderarea acestora la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ (Asociația).
Având în vedere prevederile art.4, alin.(1) din Statutul Asociației, scopul declarat al acesteia este de reglementare, înființare, organizare, finanțare, exploatare, monitorizare și gestionare în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, precum și realizarea în comun a unor proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional, destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilități publice aferente Serviciului, pe baza strategiei de dezvoltare a Serviciului.
Comuna Ațintiș deține sistem de alimentare cu apă, dorind ca acesta să fie gestionat de operatorul regional S.C. Compania Aquaserv S.A., în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare încheiat între operator și ADI AQUA INVEST MUREȘ.
Comuna Cuci nu deține sistem de alimentare cu apă/canalizare, dar motivează solicitarea aderării la Asociație prin necesitatea promovării investițiilor proprii în domeniul alimentării cu apă și canalizare, calitatea de membru asigurându-i sprijin suplimentar atât din partea Asociației cât și a Operatorului în realizarea acestora.

Asociația constituită în data de 7 aprilie 2008, numără în prezent 60 de membrii, pentru alte 3 unități administrativ teritoriale fiind emise Hotărâri pentru aprobarea aderării acestora la Asociație (Iclănzel, Bichiș și Saschiz).
Conform art.13 din Statutul Asociației "Asociația poate accepta noi membri, cu acordul tuturor asociaților și cu încheierea unui act adițional la prezentul statut, prin care noii membri sunt menționați în preambulul statutului."

Având în vedere cele de mai sus, propunem spre adoptare proiectul de hotărâre privind aprobarea aderării comunelor Ațintiș și Cuci la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Valer Bățaga