R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 76
din 30 mai 2013
pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.107/2011 privind încredințarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.9075/22.05.2013 a Direcției Economice, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.78/2013 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.61/2011 pentru reglementarea unor măsuri privind finanțarea regiilor autonome aeroportuare cu specific deosebit, de interes local,
În temeiul art.91, alin. (2) lit. "d" și al art.97 din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Art.1, alin.(2) lit. c) din Hotărârea Consiliului Județean nr.107/18.08.2011 privind încredințarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș", se modifică și va avea următorul cuprins:
"c) furnizarea de servicii aeroportuare auxiliare transportului aerian."
Art.II. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș" care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 9075 / 22.05.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.107/2011 privind încredințarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș"

Prin Hotărârea Guvernului nr.398/1997, unele regii autonome aeroportuare au trecut de sub autoritatea Ministerului Transporturilor sub autoritatea consiliilor județene.
În baza acestei hotărâri, Consiliul Județean Mureș a aprobat hotărârea nr. 37/1997 privind înființarea Regiei Autonome Aeroportul Tîrgu Mureș ca regie autonomă de interes județean cu specific deosebit, aceasta stabilind și obiectul de activitate, respectiv modul de acoperire al cheltuielilor regiei.
În vederea compatibilizării legislației românești referitoare la finanțarea aeroporturilor regionale cu reglementările europene în domeniu, Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență nr. 61/2011, aceasta realizând și o definire a activităților care pot fi încadrate în categoria serviciilor de interes economic general în domeniul aeroportuar.
Litera c) a articolului 3 al actului normativ mai sus invocat prevede "furnizarea de servicii aeroportuare auxiliare transportului aerian, cu excepția serviciilor de handling la sol, servicii de stingere a incendiilor, servicii de urgență și servicii de siguranță".
În acest sens a fost adoptată Hotărârea Consiliului Județean nr.107/2011 privind încredințarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș".
Prin Legea nr.78/2013 de aprobare a O.U.G nr.61/2011 pentru reglementarea unor măsuri privind finanțarea regiilor autonome aeroportuare cu specific deosebit, de interes local, această prevedere a fost modificată în sensul în care serviciile de handling la sol, serviciile de stingere a incendiilor, serviciile de urgență și serviciile de siguranță, fac parte din categoria serviciilor de interes economic general, putându-se astfel aloca compensații și pentru aceste servicii.
Având în vedere aprobarea O.U.G nr.61/2011, cu această modificare, se impune și modificarea Hotărârii Consiliului Județean nr.107/2011 în acest sens.
Față de cele mai sus prezentate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR EXECUTIV
Bartha Iosif