R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 73
din 30 mai 2013
privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții "SIGMA - Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.9806 din 30.05.2013 a Direcției de Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte, privind aprobarea proiectului Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții "Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri"
Având în vedere prevederile art. 44 din Legea privind finanțele publice locale nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul art. 97, alin. (1), coroborate cu cele ale art. 43 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Studiul de fezabilitate "SIGMA - Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri", cu indicatorii tehnico-economici aferenți investiției. Valoarea investiției este de 5.430.68 mii lei, echivalentul a 1.255,50 mii Euro (la cursul de referință de 4,3255 lei/euro din data de 27 mai 2013), la care se adaugă TVA, conform Devizului general estimativ, cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, Direcția Economică și Compartimentul Cancelarie.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 9806 din 30.05.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici pentru obiectivul de investiții "SIGMA - Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri"

Axa prioritară III - "Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public" din cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007 - 2013, sprijină competitivitatea economică și promovarea interacțiunii între sectorul public și întreprinderi/cetățeni prin valorificarea potențialului TIC.
Obiectivul principal al acestui apel este acela de achiziționare a unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementarea soluțiilor software.
În acest context, Consiliul Județean Mureș, în parteneriat cu alte 15 Unități Administrativ Teritoriale își propune înaintarea spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007 - 2013, Axa III "Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public", Domeniul major de intervenție 2 "Dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice", Operațiunea 1 "Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", a proiectului SIGMA - Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri, pentru dezvoltarea și implementarea de soluții software în vederea furnizării de servicii publice on-line către cetățeni/ mediul de afaceri/ administrație publică și pentru eficientizarea activităților interne ale instituției publice utilizând mijloace specifice TIC.
Conform prevederilor Ghidului Solicitantului pentru acest apel de proiecte Formularul Cererii de finanțare trebuie însoțit obligatoriu de anumite anexe, printre care și Studiul de fezabilitate întocmit în conformitate cu HG 28/2008, privind aprobarea conținutului-cadru al documentației tehnico-economice aferente investițiilor publice, precum și a structurii și metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiții și lucrări de intervenții prezentat în Anexa 2 la ghidul solicitantului, pentru obiectivul de investiții pentru care se dorește obținerea finanțării.
Potrivit Studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic elaborat în baza Contractului de servicii nr. 28/21.05.2013, obiectivul de investiții SIGMA - Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri are următorii indicatori tehnico-economici:
    - Valorea totală a investiției, inclusiv TVA: 6.734,04 mii lei
   - Durata investiției: 18 luni.
Având în vedere cele prezentate mai sus, supunem analizării și aprobării proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Valer Bățaga