R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.72
din 30 mai 2013
privind aprobarea inițierii și depunerea proiectului "Implementarea unui Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri" și a cheltuielilor legate de acesta

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.9803 din 30.05.2013 a Direcției de Dezvoltare Regională și Implementare Proiecte, privind aprobarea proiectului "Implementarea unui Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri" și alocarea cheltuielilor legate de acesta, ce va fi înaintat spre finanțare în cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007 - 2013, Axa III "Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public", Domeniul major de intervenție 2 "Dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice", Operațiunea 1 "Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar",
Având în vedere prevederile OG nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul art. 91 alin. (1), lit. "b" și "e", alin. (6), lit. "a", respectiv ale art. 97, alin (1), coroborate cu cele ale art. 43 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă inițierea și depunerea proiectului "Implementarea unui Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri" în cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007 - 2013, Axa III "Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public", Domeniul major de intervenție 2 "Dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice", Operațiunea 1 "Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar" în valoare totală de 6.734,04 mii lei.
Art.2. (1) Se aprobă încheierea Acordului de parteneriat prezentat în Anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea participării la concursul de proiecte prevăzut la art. 1.
(2) Se mandatează domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, să semneze Acordul de parteneriat menționat la alin. (1).
Art.3. Se aprobă suportarea de către Consiliul Județean Mureș a sumei de 134.680,76 lei, reprezentând contribuția proprie în procent de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale Proiectului.
Art.4. Consiliul Județean Mureș se obligă să finanțeze toate costurile neeligibile și conexe aferente proiectului mai sus menționat.
Art.5. Se aprobă asigurarea de către Consiliul Județean Mureș a resurselor financiare necesare implementării optime a Proiectului în condițiile rambursării/ decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
Art.6. Sumele necesare cofinanțării, cheltuielilor neeligibile și conexe vor fi asigurate din bugetele județului Mureș pentru anii 2013 - 2015.
Art.7. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, Direcția Economică și Compartimentul Cancelarie.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr. 9803 din 30.05.2013

EXPUNERE DE MOTIVE
la Proiectul de hotărâre privind aprobarea inițierii și depunerii proiectului "Implementarea unui Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri" și a cheltuielilor legate de acesta

Consiliul Județean Mureș intenționează să înainteze spre finanțare proiectul "Implementarea unui Sistem informatic geografic de management agricol pentru Consiliul Județean Mureș și parteneri", în cadrul Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007 - 2013, Axa III "Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public", Domeniul major de intervenție 2 "Dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice", Operațiunea 1 "Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar".
Axa prioritară III - "Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public" sprijină competitivitatea economică și promovarea interacțiunii între sectorul public și întreprinderi/cetățeni prin valorificarea potențialului TIC.
Obiectivul principal al acestui apel este acela de achiziționare a unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziționarea serviciilor de dezvoltare și implementarea soluțiilor software.
Ghidul solicitantului pentru acest apel de proiecte prevede o rată maximă de cofinanțare de 98% și obligația solicitantului de a asigura contribuția proprie la valoarea cheltuielilor eligibile - minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile și a cheltuielilor neeligibile ale proiectului (inclusiv a cheltuielilor conexe).
Conform bugetului proiectului, valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 5.430,68 mii lei, la care de adaugă TVA 1.303,36 lei.
Din valoarea totală a proiectului, asistența financiară nerambursabilă solicitată, inclusiv TVA, este de 6.599,35 mii lei.
Consiliul Județean Mureș va asigura sumele pentru acoperirea contribuției din fondurile structurale (conform O.G. nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale și utilizarea acestora pentru obiectivul convergență, cu modificările și completările ulterioare) în cadrul proiectului (sume ce vor fi cheltuite în avans până la rambursarea cheltuielilor de către Autoritatea de Management), astfel încât să se asigure implementarea optimă a proiectului.
Având în vedere cele prezentate mai sus, supunem analizării și aprobării proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Valer Bățaga