R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 66
din 25 aprilie 2013
privind aprobarea Programului acțiunilor economico - sociale din coordonarea Consiliului Județean Mureș pe anul 2013

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.7213/18.04.2013 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin. 1, litera "b" și alin. 3, litera. "d", precum și a art. 97 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Programul acțiunilor economico - sociale din coordonarea Consiliului Județean Mureș pe anul 2013, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspund direcțiile de specialitate din aparatul propriu și instituțiile subordonate Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr. 7213 din 18.04.2013
Dosar I. B. / 1.

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea Programului acțiunilor economico-sociale din coordonarea Consiliului Județean Mureș pe anul 2013

În conformitate cu prevederile Legii administrației publice locale nr. 215/2001, republicată cu modificările și completările ulterioare, autoritățile publice au sarcina de a adopta strategii, prognoze și programe de dezvoltare economico-socială a județului. Acestea sunt importante atât pentru dezvoltarea economico-socială armonioasă a județului, cât și pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană și utilizarea lor în mod eficient.

În acest sens a fost elaborat Programul acțiunilor economico-sociale din coordonarea Consiliului Județean Mureș pe anul 2013, document programatic pe termen scurt care are la bază Programul de Dezvoltare a Județului Mureș 2007 - 2013 și bugetul Consiliului Județean Mureș aprobat prin Hotărârea 43 din 28.03.2013.

Pentru anul 2013, ca în fiecare an, direcțiile de specialitate ale Consiliului județean și instituțiile subordonate acestuia, propun programe proprii de acțiune, structurate după cum urmează:

1. Programul de investiții și reparații al Consiliului Județean Mureș și al instituțiilor subordonate
2. Programul privind alimentarea cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate la sate, județul Mureș
3. Programul privind reabilitarea, modernizarea și/sau asfaltarea drumurilor de interes județean și de interes local
4. Programul lucrărilor de drumuri din fonduri bugetare
5. Programul de informatizare a administrației publice locale
6. Programul colaborărilor externe
7. Programul și graficul de desfășurare a cursurilor de pregătire și perfecționare profesională
8. Programul privind dezvoltarea turismului în județul Mureș
9. Programul acțiunilor biroului de informare europeană
10. Programul de comunicare publică al Consiliului Județean Mureș
11. Programul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș
12. Programul acțiunilor culturale ale instituțiilor de cultură subordonate Consiliului județean
Acțiunile propuse a fi derulate în anul 2013 de către direcțiile și instituțiile subordonate Consiliului județean sunt în concordanță cu prioritățile stabilite în cadrul Programului de Dezvoltare a Județului Mureș 2007 - 2013.
Activitățile propuse sunt acoperite financiar prin bugetul Consiliului județean pe anul 2013, alocări în baza Programelor guvernamentale (ex. alimentări cu apă, pietruirea drumurilor comunale), fonduri externe nerambursabile.

Programul acțiunilor economico-sociale din coordonarea Consiliului Județean Mureș pe anul 2013, se dorește a fi unul pragmatic care urmează să fie monitorizat și evaluat pe parcursul derulării lui și reprezintă o inventariere a acțiunilor care vor fi întreprinse pentru dezvoltarea economico-socială a județului Mureș în anul 2013. Desigur, în măsura în care se consideră necesar, el poate fi completat cu noi propuneri.

 

Președinte
Ciprian Dobre
 
  Director executiv
Bățaga Valer