R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂTÂREA NR. 65
din 25 aprilie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Pro Regio" pentru organizarea Finalei Campionatului Național de Atelaje

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.7265/19.04.2013 din 19.04.2013 a Direcției Economice privind aprobarea Convenției de cooperare dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Pro Regio", precum și avizul comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Pro Regio" pentru organizarea la Tîrgu - Mureș a Finalei Campionatului Național de Atelaje, în condițiile prevăzute de Convenția de cooperare cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Asociației "Pro Regio" din loc. Cuieșd, com. Pănet, jud. Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.7265/19.04.2013

Expunere de motive
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Pro Regio" pentru organizarea Finalei Campionatului Național de Atelaje

Asociația "Pro Regio" și Federația Ecvestră Română organizează în Tîrgu-Mureș (la Hipodrom), în perioada 23-26 mai 2013, Finala Campionatului Național de Atelaje. În acest sens, s-a înaintat Consiliul Județean Mureș o propunere pentru a participa la organizarea evenimentului menționat, în vederea susținerii sportului hipic de atelaje din România.
Concursul va avea în desfășurare proba de obstacole, maraton, dresaj și gala de premiere. Organizarea Finalei Campionatului Național de Atelaje, cu participarea echipelor județelor reprezentative pentru sportul hipic de atelaje din România, presupune eforturi financiare deosebite pentru găzduirea a cel puțin 210 persoane - arbitri, sportivi și personal de întreținere, 120 de cai pentru concurs, precum și asigurarea mediului corespunzător în vederea susținerii unui eveniment care se desfășoară pe parcursul a 4 zile consecutive. Întrucât, asigurarea celor necesare - masa și cazarea celor implicați, asigurarea amplasamentelor corespunzătoare pentru cai și trăsuri, amenajarea terenului de concurs (amplasarea obstacolelor), asigurarea publicității, premierea câștigători și altele, depășesc, în parte, bugetul limitat al organizației, se solicită sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș, adică participarea cu suma de 30.000 lei.
Având în vedere participarea la organizarea unei competiții naționale și posibilitatea de a evidenția încă o dată patrimoniului cultural și potențialului turistic al județului, propunem aprobarea încheierii unei Convenții de cooperare între Consiliul Județean Mureș și Asociația "Pro Regio" din Cuieșd, județul Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR
Bartha Iosif