R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 53
din 28 martie 2013
privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei în limba maghiară "În captivitatea comunismului"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5652/27.03.2013 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei în limba maghiară "În captivitatea comunismului", precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei în limba maghiară "În captivitatea comunismului", în condițiile prevăzute de Convenția de colaborare cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică: Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și SC Transilvania Grup Business SRL, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr.5652/27.03.2013

Expunere de motive
privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei în limba maghiară "În captivitatea comunismului"

În ședința Consiliului Județean Mureș din 20 decembrie 2012, odată cu aprobarea Proiectului de hotărâre privind colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei "Eroii rezistenței anticomuniste", consilierii județeni au propus editarea revistei și în limba maghiară.
Urmare a acestei propuneri, SC Transilvania Grup Business SRL a transmis Consiliului Județean Mureș prin adresa nr. 9/11.01.2013 acordul său pentru publicarea revistei "Eroii rezistenței anticomuniste" și în limba maghiară și susținerea cu 25 % a costurilor de producție și tipărire. Bugetul necesar realizării revistei era de 36.720 lei din care: 27.540 lei reprezenta contribuția Consiliului Județean Mureș și 9.180 lei contribuția SC Transilvania Grup Business SRL.
În data de 26 martie 2013, SC Transilvania Grup Business SRL a înaintat Consiliului Județean adresa nr. 80/26.03.2013. Prin aceasta se aduce la cunoștință faptul că, la solicitarea unui grup de consilieri județeni, "s-a stabilit ca ediția în limba română a revistei "Eroii rezistenței anticomuniste" să nu mai fie tradusă în limba maghiară, ci doar o mică parte din materiale să fie preluate și în consecință a fost solicitată crearea unei echipe separate de istorici maghiari pentru realizarea revistei "A kommunizmus fogságában" ("În captivitatea comunismului"). Urmare a acestor modificări bugetul inițial al revistei "Eroii rezistenței anticomuniste" - versiunea în limba maghiară, depus la Consiliul Județean Mureș nu mai este valabil, acesta fiind înlocuit de bugetul revistei "A kommunizmus fogságában" ("În captivitatea comunismului")". Bugetul modificat este de 55.680 lei din care se solicită contribuția Consiliului Județean Mureș de 41.760 lei (75%), iar contribuția SC Transilvania Grup Business SRL este de 13.920 lei (25%).
Revista "În captivitatea comunismului" reprezintă un proiect cultural de interes județean, destinat promovării istoriei nescrise a județului Mureș privind lupta împotriva comunismului. În plus, aceasta va constitui o importantă bază de documentare pentru elevii și profesorii de istorie vorbitori de limba maghiară din județul nostru și va avea apariții lunare timp de șase luni, în 2000 de exemplare/apariție. Revista va fi distribuită gratuit în județul Mureș.

Parteneriatul dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL va consta în sprijinul financiar acordat pentru editarea revistei în limba maghiară "În captivitatea comunismului" după cum urmează : 75% din cheltuielile prevăzute în buget vor fi suportate de Consiliul Județean Mureș, iar de 25% vor fi suportate de SC Transilvania Grup Business SRL.
Bugetul detaliat este prezentat în Anexa 1 la prezenta expunere de motive. Din bugetul total de 55.680 lei, se solicită contribuția Consiliului Județean Mureș de 41.760 lei, restul de 13.920 lei fiind contribuția SC Transilvania Grup Business SRL.
Întrucât se consideră că este un eveniment editorial inedit care promovează eficient cultura și istoria județului Mureș, propunem aprobarea încheierii unei convenții de colaborare între Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL, urmând ca, în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să sprijine această acțiune cu suma de 41.760 lei.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  Director Executiv
Valer Bățaga