R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 52
din 28 martie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Colegiul Silvic Gurghiu în vederea organizării Concursului Național de Competențe în Silvicultură și a Aniversării celor 120 de ani de la înființarea Școlii Silvice Gurghiu

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 5381/21.03.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Colegiul Silvic Gurghiu în vederea organizării Concursului Național de Competențe în Silvicultură și a Aniversării a 120 de ani de la înființarea Școlii Silvice Gurghiu, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Colegiul Silvic Gurghiu, în vederea organizării Concursului Național de Competențe în Silvicultură și a Aniversării a 120 de ani de la înființarea Școlii Silvice Gurghiu, în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Colegiului Silvic Gurghiu, str. Republicii, nr. 4, loc. Gurghiu, jud. Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5381/ 21.03.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Colegiul Silvic Gurghiu în vederea organizării Concursului Național de Competențe în Silvicultură și a Aniversării celor 120 de ani de la înființarea Școlii Silvice Gurghiu

Colegiul Silvic Gurghiu, în perioada 23-26.04.2013, organizează Concursul Național de Competențe în Silvicultură, un prilej de afirmare a învățământului profesional, de natură să stimuleze creșterea performanțelor profesionale în rândul elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, precum evidențierea acestora pe plan național.
Această activitate organizată prin rotație de către cele mai reprezentative centre educaționale silvice din România, desfășurată cu scopul evaluării nivelului de pregătire teoretic și practic, a cunoștințelor de specialitate dobândite de-a lungul anilor de către elevi, oferă posibilitatea câștigătorilor de a participa la Concursul Internațional de Silvicultură din Austria și dublează emblematic sărbătoarea Colegiului Silvic Gurghiu care aniversează 120 de ani de învățământ de specialitate în domeniul silviculturii. Astfel, cele două activități de amploare presupun o responsabilitate considerabilă a Colegiului Silvic Gurghiu, motiv pentru care, având în vedere obligațiile pe care le generează cele două evenimente care presupun participarea a 236 de persoane - 36 de elevi și profesori însoțitori și 200 de invitați și delegați speciali, instituția de învățământ solicită sprijin financiar pentru organizarea în bune condiții a evenimentelor menționate.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea promovării învățământului profesional și a potențialului turistic al județului, care decurge din organizarea Concursului Național de Competențe în Silvicultură amplificat de manifestările legate de Aniversarea celor 120 de ani de la înființarea Școlii Silvice Gurghiu, propunem alocarea sumei de 10.000 lei din Bugetul Consiliului Județean pentru realizarea acestor evenimente. În acest sens, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă al acestuia.

 

Director Economic
Bartha Iosif