R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 51
din 28 martie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș pentru organizarea Festivalului internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 5380/21.03.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș în vederea organizării Festivalului internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis"- Tîrgu Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș în vederea organizării Festivalului internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis"-Tîrgu Mureș, în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Asociației "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș, str.Lăcrămioarei, nr. 4, ap.20, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5380/21.03.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș pentru organizarea Festivalului internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis"

Asociația "Harmonia Cordis" din Tîrgu-Mureș, în perioada 12-18 august 2013, organizează la Tîrgu-Mureș, Festivalul internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis" - Tîrgu Mureș", ediția a VIII-a. În timp, prin desfășurarea celor șapte ediții anterioare și calitatea prezentată pentru chitară clasică, acest festival a devenit cel mai mare festival de profil din estul Europei apreciat pentru profesionalismul organizatoric și, în mod special, pentru calitatea actului cultural, în interpretarea muzicii clasice, datorat nivelului ridicat de reprezentare.
Ediția din acest an presupune participarea unui număr de 681 de persoane implicate în activitățile întreprinse în cele 7 zile de festival: 18 artiști - invitați speciali din Franța, Austria, Ungaria, Germania, SUA, Anglia, Spania, România, respectiv profesori, artiști minori și însoțitori ai acestora, artiști înscriși pentru a evolua pe scena Palatului Culturii, voluntari și organizatori care vor atrage în fiecare zi de festival (raportat la numărul participanților din anul 2012) un număr de aproximativ 700-800 de iubitori de muzică clasică și chitară clasică, elevi care doresc să urmeze cursurile de măiestrie susținute la Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș și nu numai. Pentru reușita evenimentului devenit tradiție culturală estivală mureșeană, Asociația "Harmonia Cordis" solicită și sprijinul Consiliului Județean Mureș care să susțină activitatea culturală menționată prin asigurarea utilizării gratuite a Sălii Mari din Palatul Culturii pe parcursul celor 7 zile de festival, precum și cazarea a 8 profesori-interpreți, invitați externi.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului, oferită prin organizarea Festivalului internațional de chitară clasică "Harmonia Cordis" la Tîrgu-Mureș, propunem participarea Consiliului Județean la realizarea acestui eveniment cultural. În acest sens, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă al acestuia.

 

Director Economic
Bartha Iosif