R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 50
din 28 martie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Aeroclubul României în vederea organizării Demonstrației aeronautice "Sky is not the limit"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 5379/21.03.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Aeroclubul României în vederea organizării Demonstrației aeronautice "Sky is not the limit", precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Aeroclubul României în vederea organizării Demonstrației aeronautice "Sky is not the limit", în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Aeroclubului României, B-dul Lascăr Catargiu, Nr. 54, Sector 1, București, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5379/21.03.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și Aeroclubul României în vederea organizării Demonstrației aeronautice "Sky is not the limit"

Aeroclubul României, instituție aflată în subordinea Ministerului Transportului, în perioada 23-26.05.2013 intenționează să organizeze pe Aerodromul Tîrgu-Mureș, prin Aeroclubul Teritorial Tîrgu-Mureș, Demonstrația aeronautică "Sky is not the limit". Activitatea constituie un prilej de afirmare și prezentarea a profesionalismului organizatorilor care doresc să ofere publicului un spectacol aviatic deosebit îndreptând atenția națională asupra județului, constituind astfel și o oportunitate de dezvoltare turistică dar și de informare a tinerilor privind învățarea și practicarea de diferite discipline aeronautice.
Spectacolului aeronautic "Sky is not the limit" antrenează concursul a 30 de piloți, parașutiști și personal auxiliar extern, respectiv participarea a peste 7000 de spectatori care vor avea ocazia să vadă demonstrațiile a 5 aeronave - Extra 3001 de înaltă acrobație, 2 aeronave - Zlin 142, 3 aeronave ultraușoare - Ikarus, planoare de înaltă acrobație - IAR 35 și a echipajelor de parașutiști care vor evolua individual și în formație.
Începând cu anul 2009, Aeroclubul Teritorial Tîrgu-Mureș a coordonat desfășurarea acestui tip de activitate și în Tîrgu-Mureș, însă costurile ridicate pe care le presupune organizarea unui astfel de eveniment și în anul 2013, a determinat instituția să solicite Consiliului Județean Mureș să suporte cheltuielile generate de activitatea de zbor propriu-zisă în valoare de 30.000 lei. Această sumă este destinată acoperirii costurilor ridicate ale carburanților necesari antrenamentelor și demonstrațiilor oficiale.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean. În acest sens, propunem participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea evenimentului mai sus menționat și supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă al acestuia.

 

Director Economic
Bartha Iosif