R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.29
din 28 februarie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș în vederea organizării Olimpiadei Naționale de Matematică

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.3666/21.02.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș în vederea organizării Olimpiadei Naționale de Matematică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în vederea organizării Olimpiadei Naționale de Matematică, în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Inspectoratului Școlar Județean Mureș, str. Dr. Victor Babeș, nr. 11, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.3666/21.02.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș în vederea organizării Olimpiadei Naționale de Matematică

Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în perioada 01-05.04.2013, organizează Olimpiada Națională de Matematică, prilej de afirmare și susținere a profesionalismului, a potențialului organizatoric și de manifestare a ospitalității, într-un context care evidențiază performanța în învățământul românesc.
Proiectul educativ inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș face parte din proiectele prevăzute de către Ministerul Educației Naționale și reprezintă o reală competiție între cei mai buni elevi, un mijloc de formare și susținere a viitoarelor elite, a celor care vor putea sprijini și dezvolta ciclic, condiția națională.
Concursul național din acest an se desfășoară la Sighișoara și presupune participarea unui număr de 200 de elevi, 44 de profesori însoțitori și 20 de profesori, membri ai Comisiei centrale. În sprijinul organizării evenimentului, Inspectoratul Școlar Județean Mureș solicită implicarea Consiliului Județean Mureș prin asigurarea unei finanțării parțiale din Bugetul estimativ înaintat.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului, oferită prin organizarea Olimpiadei Naționale de Matematică, propunem participarea Consiliului Județean la realizarea acestui eveniment cultural. În acest sens, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă al acestuia.

 

Director Economic
Bartha Iosif