R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 28
din 28 februarie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Școala Gimnazială "Dacia" pentru organizarea Concursului național "Lumea legendelor"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.3665/21.02.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Școala Gimnazială "Dacia" din Tîrgu-Mureș în vederea organizării Concursului național "Lumea legendelor", precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Școala Gimnazială "Dacia" din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării Concursului național "Lumea legendelor", în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Școlii Gimnaziale "Dacia" din Tîrgu-Mureș, str. Panseluțelor, nr. 6, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 3665/ 21.02.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și Școala Gimnazială "Dacia" pentru organizarea Concursului național "Lumea legendelor"

Școala Gimnazială "Dacia" din Tîrgu-Mureș, în perioada 10-11 mai 2013, organizează la Tîrgu-Mureș, Concursul național "Lumea legendelor", ediția a V-a, care implică elevi și profesori interesați din toată țara. Activitatea inițiată de profesori târgmureșeni face parte din programele de specialitate prevăzute la nivel național și reprezintă un mijloc de stimulare a elevilor care citesc și apreciază legendele, un mijloc de cunoaștere care constituie bază în învățarea istoriei și a personalităților istorice sau a locurilor cu povești istorice deosebite.
Ediția din acest an presupune participarea unui număr de 57 de elevi și profesori externi, motiv pentru care Școala Gimnazială "Dacia" din Tîrgu-Mureș solicită sprijinul Consiliului Județean Mureș în organizarea activității culturale menționate, sprijin care să asigure materiale de promovare ale județului Mureș, vizitarea gratuită a Palatului Culturii de către un grup de 50 de elevi și profesori însoțitor și asigurarea cazării celor 7 membrii externi ai juriului.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului, oferită prin organizarea Concursului național "Lumea legendelor", propunem participarea Consiliului Județean la realizarea acestui eveniment cultural. În acest sens, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă al acestuia.

 

Director Economic
Bartha Iosif