R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 25
din 28 februarie 2013
privind darea în folosință gratuită a unor spații din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Pavel Chinezu, nr.8

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.2297/2013 a Direcției Economice, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.124 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,
Ținând cont de prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, precum și ale art.874 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, republicat, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c) și art.97 alin. (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă darea în folosință gratuită, pe o perioadă de 1 an, a unui spațiu cu suprafața utilă de 251 mp, fosta hală de producție din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Pavel Chinezu, nr.8, Serviciului de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș, cu sediul în Tîrgu Mureș, str. Livezii nr.1/A, având cod fiscal 9139771 și contul RO45BRDE270SV03087002700 deschis la Banca Română de Dezvoltare Tîrgu Mureș, pentru depozitarea donațiilor, în special mobilier și îmbrăcăminte, destinate persoanelor nevoiașe.
Art.2. Spațiul menționat la art.1 este identificat în anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice și Serviciului de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.2297/ 21.02. 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind darea în folosință gratuită a unor spații din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Pavel Chinezu, nr.8

Imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Pavel Chinezu, nr.8, face parte din domeniul public al Județului Mureș și este administrat de Consiliul Județean Mureș.
În acest imobil și-a desfășurat activitatea SC "SURM" S.A, societate al cărei unic acționar era Consiliul Județean Mureș și care se află în proces de lichidare. Ca urmare, imobilul în cauză a devenit disponibil.
Serviciul de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș primește ajutoare de la persoane fizice și juridice, pe care le distribuie ori de câte ori se întâmplă un fenomen neprevăzut (inundații, catastrofe naturale, incendii). Activitatea serviciului constă în a acorda sprijin persoanelor aflate în situații dificile în scopul reluării vieții de zi cu zi.
Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean sub nr.2297/2013, Serviciul de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș ne solicită un spațiu pentru depozitarea donațiilor constând în special în mobilier și îmbrăcăminte.
Întrucât Serviciul de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș, desfășoară activitate de binefacere, potrivit prevederilor articolului 124 din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, consiliile județene pot da în folosință gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile și imobile proprietate publică sau privată județeană, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfășoară activitate de binefacere sau de utilitate publică .
În acest sens, propunem ca spațiul, fosta hală de producție din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Pavel Chinezu, nr.8, identificat în ANEXA la hotărâre, să fie date în folosință gratuită pe o perioadă de 1 an, Serviciului de Ajutor Maltez în România - Sucursala Tîrgu Mureș.
Având în vedere cele expuse, propunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre anexat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Bartha Iosif