R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 23
din 28 februarie 2013
privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobilul situat în str. Poligrafiei nr.4 ce aparține domeniului public al județului Mureș, aflat în administrarea Teatrului pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.3257/2013 a Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.14, 15 și 16 din Legea nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit.c) și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă închirierea prin licitație publică, a spațiilor în suprafață de 104,16 mp din imobilul situat în str. Poligrafiei nr.4 ce aparține domeniului public al județului Mureș, aflat în administrarea Teatrului pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș.
Art.2. Spațiile menționate la art.1 sunt identificate în anexele 1, 2 și 3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. (1) Teatrului pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș, în calitate de administrator al imobilului în care sunt situate spațiile ce fac obiectul închirierii, îi revine competența organizării licitației și încheierii actului juridic, cu respectarea dispozițiilor legale.
(2) Spațiile ce urmează a fi închiriate au destinația de: cafenea, bar, și spații pentru expoziție; perioada de închiriere și prețul minim de pornire la licitație, vor fi stabilite de Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș cu respectarea dispozițiilor legale și în raport de nevoile concrete ale teatrului.
Art.4. Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș va vira la bugetul Consiliului Județean cota de 50% din sumele încasate din închirierea spațiilor.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș și Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu
și Servicii Publice
Nr. 3257/21.II. 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind stabilirea măsurilor necesare pentru închirierea unor spații din imobilul situat în str. Poligrafiei nr.4 ce aparține domeniului public al județului Mureș, aflat în administrarea Teatrului pentru Copii și Tineret "Ariel" Tîrgu-Mureș

Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" din Tîrgu Mureș, este instituție publică de interes județean, funcționând sub autoritatea Consiliului Județean Mureș.
Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.108/2008 imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Poligrafiei nr.4 a fost cuprins în domeniul public al județului Mureș și transmis în administrarea Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" din Tîrgu Mureș.
Prin adresa nr.121/2013 Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" din Tîrgu Mureș solicită Consiliului Județean Mureș, aprobarea închirierii unor spații din imobilul administrat, în vederea demarării procedurilor de licitație publică în condițiile legii.
Spațiile care urmează a fi închiriate de către Teatrul pentru Copii și Tineret "Ariel" din Tîrgu Mureș au destinația de cafenea teatrală de artă, bar, librărie, spații pentru expoziție.
Potrivit prevederilor art.14 și 15 din Legea nr.213/1998, închirierea bunurilor proprietate publică a județului se aprobă prin hotărâre a consiliului județean, și se face prin licitație publică, în condițiile legii.
Articolul 16 al legii mai sus menționate, prevede că în cazul în care titularul dreptului de administrare încheie contractul de închiriere, acesta are dreptul la o cotă parte între 20-50% din sumele încasate din închiriere, stabilită de Consiliul Județean prin hotărâre, diferența urmând a fi virată la bugetul Consiliului Județean.
Menționăm faptul că este oportună aprobarea închirierii acestor spații pentru serviciile mai sus invocate, sumele încasate ducând la creșterea veniturilor atât la bugetul propriu al teatrului cât și la bugetul Consiliului Județean.
Față de cele arătate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Bartha Iosif