R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 21
din 28 februarie 2013
privind darea în administrarea a unui imobil ce face parte din domeniul public al județului Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.2282/2013 a Direcției Economice, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii nr.213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 867-868 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, republicat, cu modificările și completările ulterioare,
In temeiul prevederilor art.91 alin.(1), lit. c) și 97 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publica locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă darea în administrare a imobilului situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Köteles Samuel, nr.33, fostul depozit ALA, către Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș.
Art.2. (1) Elementele de identificare ale imobilului sunt cuprins în anexele nr. 1 - 2, respectiv Planul de amplasament și delimitare a imobilului și Planul construcției.
(2) Anexele nr.1-2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.2282/ 21.02. 2013

EXPUNERE DE MOTIVE
privind darea în administrarea a unui imobil ce face parte din domeniul public al județului Mureș

Imobilul - clădire și teren aferent în suprafață de 232 mp, situat în str. Köteles Samuel, nr.33, face parte din domeniul public al Județului Mureș, fiind administrat de Consiliul Județean Mureș.
Acest corp de clădire folosit ca depozit de către Serviciul de Protecție Civilă (depozit ALA), actualmente cu destinația de birouri, este folosit pentru funcționarea Serviciului Public Județean Salvamont și Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
Consiliul Județean a aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.7/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind administrarea unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș darea în folosință gratuită Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a unui spațiu format din două încăperi în imobilul situat în str. Primăriei nr.2.
Prin adresa nr.332/ 2013, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș ne solicită spațiul rămas liber în urma mutării Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
În conformitate cu dispozițiile art.867-868 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, republicat, cu modificările și completările ulterioare dreptul de administrare se constituie prin hotărâre a Guvernului sau a consiliului județean sau, după caz, a consiliului local și aparține regiilor autonome, sau, după caz, autorităților administrației publice centrale și locale și altor instituții publice de interes național, județean sau local.
Ținând cont de faptul că Salvamont Salvaspeo Mureș este serviciu public de interes județean, propunem darea în administrare a imobilului fost depozit ALA, situat în str. Köteles Samuel, nr.33, pentru funcționare.
Având în vedere cele expuse supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
DIRECTOR
Bartha Iosif