R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 13
din 31 ianuarie 2013
pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării celei de-a XX-a ediții a Sesiunii Științifice Studențești

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr. 1519/25.01.2013 a Direcției Economice, pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării celei de-a XX-a ediții a Sesiunii Științifice Studențești, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării celei de-a XX-a ediții a Sesiunii Științifice Studențești, în condițiile prevăzute în Convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Asociației Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, str. Gh. Marinescu, nr. 38, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 1519/ 25.01.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării dintre Consiliului Județean Mureș și Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării celei de-a XX-a ediții a Sesiunii Științifice Studențești

Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș, în perioada 21 - 23 martie 2013, organizează cea de-a XX-a ediție a Sesiunii Științifice Studențești care implică studenții Universității de Medicină, Farmacie și Stomatologie - Secția Maghiară.
Ediția din acest an presupune participarea unui număr de aproximativ 300 de studenți din diferite țări din Europa și America, alături de profesori universitari și reprezentanți ai țărilor participante. Având în vedere semnificația și atenția acordată acestei manifestări științifice, care și-a demonstrat de-a lungul edițiilor anterioare eficiența, viabilitatea și importanța, dobândite din activitățile de cercetare științifică în domeniul medicinei, stomatologiei și farmaciei, întreprinse de studenți și profesori participanți, Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu-Mureș prin adresa nr. 1338/24.01.2013 a solicitat și în acest an, sprijinul Consiliului Județean Mureș pentru organizarea evenimentului menționat.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului în rândul tinerilor din Europa și America, oferită prin organizarea Sesiunii Științifice Studențești, propunem participarea Consiliului Județean la realizarea acestui eveniment cultural, sprijinind acțiunea prin acordarea utilizării sălilor din Palatului Culturii Tîrgu-Mureș și permiterea vizitării, în regim gratuit, a expozițiilor de bază din edificiul cultural menționat. În acest sens, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat și Convenția de cooperare, parte integrantă a acesteia.

 

Director Economic
Bartha Iosif