R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 12
din 31 ianuarie 2013
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer", în vederea sprijinirii organizării unei acțiuni culturale cu scop caritabil

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 1419/ 24.01.2013 a Direcției Economice pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer", în vederea sprijinirii organizării unei acțiuni culturale cu scop caritabil, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer", în vederea sprijinirii organizării unei acțiuni culturale cu scop caritabil, în condițiile prevăzute în convenția cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Asociației "Împreună pentru copiii cu cancer" din Tîrgu-Mureș, str. Sg. maj. Ionel Giurchi, nr.35, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 1419/ 24.01.2013

Președinte
Ciprian Dobre

EXPUNEREA DE MOTIVE
privind aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer", în vederea sprijinirii organizării unei acțiuni culturale cu scop caritabil

Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer" din Tîrgu-Mureș organizează la Tîrgu-Mureș, în data de 20 februarie 2013, începând cu orele 19.00, un spectacol caritabil prilejuit de Ziua Internațională a Cancerului la Copil (15 februarie). Scopul proiectului propus de organizația care sprijină copiii bolnavi de leucemie și cancer, aflați în evidență și tratați la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, este organizarea unei tabere pentru copii aflați sub tratament și supraviețuitori, de 6 zile, la Sovata.
Asociația "Împreună pentru copiii cu cancer" din Tîrgu-Mureș dorește să le ofere copiilor câteva zile distractive în aer liber prin care să beneficieze de activități sportive, plimbări, drumeții, jocuri, ateliere de lucru și seri distractiv-educative, fără grijile obișnuite, sub supraveghere și îndrumare de specialitate. În fapt, acțiunea reprezintă o bună ocazie pentru dezvoltarea spiritului de întrajutorare al societății mureșene.
Având în vedere proiectul cu impact constructiv pentru copiii bolnavi, tinerii artiști implicați (artistul târgmureșean finalist al emisiunii "Vocea României" și formația de instrumentiști) și pentru comunitatea mureșeană, propunem participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea acestui eveniment cultural, prin punerea la dispoziție a spațiului necesar - Sala Mare a Palatului Culturii și asigurarea vizitării gratuite a Turnului cu Ceas și a sălilor de expoziție din Palatul Culturii.
Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean. În acest sens, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat și convenția de cooperare care face parte integrantă din acesta.

 

Director Economic
Bartha Iosif