R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 160
din 20 decembrie 2012
privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și S.C. Transilvania Grup Business S.R.L. în vederea editării revistei "Eroii rezistenței anticomuniste"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.22720/13.XII.2012 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și S.C. Transilvania Grup Business S.R.L. în vederea editării revistei "Eroii rezistenței anticomuniste", precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă colaborarea dintre Consiliul Județean Mureș și S.C. Transilvania Grup Business S.R.L. în vederea editării revistei "Eroii rezistenței anticomuniste", în condițiile prevăzute de Convenția de colaborare cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică: Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și SC Transilvania Grup Business SRL, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr.22720/13.12.2012

Expunere de motive
privind aprobarea colaborării dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL în vederea editării revistei "Eroii rezistenței anticomuniste"

SC Transilvania Grup Business SRL Cluj Napoca, cu Punct de lucru în Tîrgu Mureș, str. Primăriei, nr. 1, a înaintat Consiliului Județean Mureș propunerea de a participa la proiectul "Eroii rezistenței anticomuniste", proiect cultural de interes pentru toți mureșenii, dar mai ales pentru generația tânără către care se urmărește atât transmiterea de informații privind ororile comunismului, cât și perpetuarea unor valori morale cum sunt: dragostea de țară, libertatea și onoarea.
Proiectul presupune editarea publicației "Eroii rezistenței anticomuniste", care va promova istoria nescrisă a județului Mureș, integrată în cea națională de luptă împotriva comunismului. În plus, aceasta va constitui o importantă bază de documentare pentru elevi și profesorii de istorie din județul nostru.
Publicația va conține: interviuri cu deținuți politici, mărturii ale unor persoane care au făcut parte din rezistența anticomunistă, reportaje din județul Mureș, prezentarea unor personalități marcante, alte articole relevante privind rezistența anticomunistă din județul Mureș.
Proiectul presupune editarea unei reviste cu apariție lunară timp de șase luni, în 2000 de exemplare/apariție. Pentru realizarea revistei, SC Transilvania Grup Business SRL intenționează să încheie parteneriate cu: Consiliul Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, filiala Mureș.
Parteneriatul dintre Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL va consta în sprijinul financiar acordat pentru editarea revistei, după cum urmează : 75% din cheltuielile prevăzute în buget vor fi suportate de Consiliul Județean Mureș, iar restul de 25 % vor fi suportate de SC Transilvania Grup Business SRL.
Bugetul detaliat este prezentat în Anexa 1 la prezenta expunere de motive. Din bugetul total de 55.680 lei, se solicită contribuția Consiliului Județean Mureș cu suma de 41.760 lei, restul de 13.920 lei fiind contribuția SC Transilvania Grup Business SRL.
Întrucât se consideră că este un eveniment editorial inedit care promovează eficient cultura și istoria județului Mureș, propunem aprobarea încheierii unei convenții de colaborare între Consiliul Județean Mureș și SC Transilvania Grup Business SRL, urmând ca, în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să sprijine această acțiune cu suma de 41.760 lei.

 

Președinte
Ciprian Dobre
 
 

Director Executiv
Valer Bățaga