R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.136
din 29 noiembrie 2012
pentru stabilirea unor măsuri privind administrarea unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.21.246/22.XI.2012 a Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere Legea nr.213/1997 privind bunurile proprietate publică precum și art.874 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, republicat, cu modificările și completările ulterioare,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit.c) și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă darea în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unor spații din imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, strada Primăriei nr.2, următoarelor instituții, pentru funcționare: Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș, Bibliotecii Județene Mureș, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ și Asociației "Zona Metropolitană" Tîrgu Mureș.
Art.2.(1) Repartizarea pe instituții a spațiilor ce fac obiectul art.1 se prezintă astfel: suprafața de 347,36 mp - pentru Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș, suprafața de 711,53 mp - pentru Biblioteca Județeană Mureș, suprafața de 75,62 mp - pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ și suprafața de 54,66 mp - pentru Asociația "Zona Metropolitană" Tîrgu Mureș.
(2) Spațiile nenominalizate din imobilul mai sus menționat vor fi folosite pentru funcționarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Elementele de identificare ale spațiilor menționate la art.2 sunt prezentate în Anexa nr.1-Plan subsol, Anexa nr.2-Plan parter și Anexa nr.3-Plan etaj I.
Art.4. Anexele 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.5. Predarea - preluarea spațiilor se va face pe bază de proces-verbal încheiat între Consiliul Județean Mureș și instituția care va deține dreptul de folosință.
Art.6. Instituțiile menționate la art.1 vor suporta din bugetul propriu cheltuielile de întreținere și funcționare aferente spațiului pe care îl folosesc.
Art.7. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș, Bibliotecii Județene Mureș, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ și Asociației "Zona Metropolitană" Tîrgu Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Compartiment Patrimoniu și Servicii Publice
Nr. 21.246 din 22 noiembrie 2012

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru stabilirea unor măsuri privind administrarea unui imobil aflat în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean Mureș

Imobilul - clădire S+P+3E și teren în suprafață de 3209 mp (curte interioară și parcare) situat în Municipiul Tîrgu Mureș, str. Primăriei, nr. 2, înscris în C.F nr. 96602/N Tîrgu Mureș, având nr. top. 753/2/4, 753/2/5,753/2/6, 753/2/7/1, 756/2/1, 757/2/1, 824/1/1, 825/1, 826/a, 826,827,828/1 și nr. cad. 4416, face corp comun cu Palatul administrativ în care își desfășoară activitatea Consiliul Județean Mureș.
Prin Hotărârea Guvernului României nr.880 din 20 august 2008, imobilul Hotel "Parc"a fost transmis din domeniul privat al statului și din administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" în domeniul public al județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș, fiind preluat în baza protocolului nr.13259/05.09.2008.
În anul 2010 a început amenajarea și reabilitarea imobilului pentru conversia spațiilor din spații hoteliere în spații administrative - birouri, arhivă, săli de ședință, săli de lectură, depozit.
În acest sens, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.68/2012 s-a aprobat schimbarea destinației imobilul Hotel "Parc" din Unitate Hotelieră și de Alimentație publică, în clădire administrativă - birouri pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș și instituțiile subordonate acestuia.
Luând act de Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, înregistrat la Consiliul Județean Mureș sub nr.19068/2012 s-a procedat la analiza solicitărilor instituțiilor subordonate.
Astfel, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș instituție înființată în subordinea Consiliului Județean din anul 2005 își desfășoară activitatea în spații improprii în două clădiri. Pentru desfășurarea activității de stare civilă și evidență a persoanelor a solicitat 10birouri la etajul I în suprafață de 230,43 mp și la parter 9 încăperi în suprafață de 116,93 mp.
Biblioteca Județeană a solicitat spații pentru organizarea sălii multimedia cu aparatura primită în cadrul programului Biblionet, secția de periodice, secția de artă în suprafață de 360,85 mp și spații pentru depozitare în suprafață de 350,68 mp. Totodată a solicitat sala mare de ședințe de la parter în suprafață de 167,11 mp.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ a solicitat 3 birouri în suprafață de 75,62 mp, iar Asociația "Zona Metropolitană" Tîrgu Mureș a solicitat 2 birouri pentru desfășurarea activități, în scopul atingerii obiectivelor pentru care au fost constituite.
Având în vedere solicitările instituțiilor din subordinea Consiliului Județean și ținând cont de insuficiența spațiilor cu care se confruntă aparatul de specialitate al acestuia pentru desfășurarea activității în condiții optime, propunem repartizarea spațiilor din imobilul mai sus menționat, conform anexelor la hotărâre.
Restul solicitărilor rămân spre analiză, urmând a face obiectul unui alt proiect de hotărâre în care se va pune accent pe oportunitatea utilizării acestor spații atât de către aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mureș cât și de alte instituții subordonate, comparativ cu spațiul pe care îl utilizează acestea în prezent.
Față de cele arătate, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR
Bartha Iosif