R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 126
din 25 octombrie 2012
privind aprobarea evaluării finale a managementului aplicat unor instituții de cultură subordonate

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 18376/18.10.2012 a Direcției Economice privind aprobarea evaluării anuale a managementului aplicat Muzeului Județean Mureș, Bibliotecii Județene Mureș, Redacției revistei "Vatra" și Redacției revistei "Lato" din Tîrgu-Mureș,
Luând în considerare rapoartele comisiilor de evaluare privind managementul aplicat instituțiilor de cultură subordonate,
În conformitate cu prevederile art.42, alin.(4)și ale art.44, alin.(1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.269/2009,
În temeiul dispozițiilor art. 97 alin. (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște :

Art.1. Se aprobă rezultatul final al evaluării managementului aplicat instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Mureș, după cum urmează:
     - d-na Avram Monica Olivia, manager al Bibliotecii Județene Mureș - nota 9,71;
     - d-nul Soós Zoltan, manager al Muzeului Județean Mureș - nota 9,45;
     - d-nul Kovacs Andras, manager al Redacției revistei "Látó"- nota 9,00;
     - d-nul Podoabă Virgil Augustin, manager al Redacției revistei "Vatra"- nota 9,10.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică managerilor instituțiilor de cultură subordonate - Biblioteca Județeană Mureș, Muzeul Județean Mureș, Redacția revistei "Látó", Redacția revistei "Vatra" și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 18376/18.10.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea evaluării finale a managementului aplicat unor instituții de cultură subordonate

Potrivit prevederilor OUG nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice aprobată cu modificări și completări, prin Legea nr.269/2009 în vederea asigurării managementului instituțiilor publice de cultură, organele administrației publice locale în subordinea cărora funcționează, organizează evaluarea anuală și finală a managementului aplicat de managerii care au obținut postul de conducere în urma unui concurs de proiecte. Evaluarea finală reprezintă procedura prin care autoritatea verifică modul în care au fost realizate obligațiile asumate prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate, la care managerul trebuie să obțină o notă peste 9, pentru a putea prezenta un nou proiect de management care îi permite să încheie un nou Contract de management cu autoritatea, conform art.44 din OUG 189/2008.
Comisiile constituite pentru evaluarea performanțelor manageriale au urmărit și punctat elementele de bază ale procesului de conducere, solicitate în baza unui model-cadru prevăzut de lege. A fost analizat modul de îndeplinire a funcțiilor manageriale, care presupun identificarea obiectivelor propuse și gradul lor de îndeplinire, tendințele culturale identificate și create, prefigurarea proceselor și fenomenelor trecute, stabilirea unor linii strategice viitoare și resursele pentru realizarea lor (prognozele, planurile și programele).
Potrivit prevederilor art.40 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.189/2008 evaluările finale ale managerilor s-au organizat pe etape: Etapa I - analiza raportului de activitate solicitat de autoritate și vizitarea instituțiilor evaluate; Etapa II - susținerea raportului de activitate, de către manager, în cadrul unui interviu.
În urma aplicării procedurilor de evaluare, managerii instituțiilor de cultură, conform rapoartelor comisiilor de evaluare anexate și a fișelor de notare (art.41, alin.1 din OUG 189/2008), au obținut următorul punctaj:
     - d-na Avram Monica Olivia, manager al Bibliotecii Județene Mureș - nota 9,71;
     - d-nul Soós Zoltan, manager al Muzeului Județean Mureș - nota 9,45;
     - d-nul Kovacs Andras, manager al Redacției revistei "Látó"- nota 9,00;
     - d-nul Podoabă Virgil Augustin, manager al Redacției revistei "Vatra"- nota 9,10.
Pentru încheierea unui nou Contract de management, evaluarea finală, care include analiza noului Proiect de management solicitat, presupune și susținerea Proiectului de management în cadrul unui nou interviu, programat după termenul prevăzut pentru depunerea noilor proiecte de management (10.12.2012).
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea evaluărilor finale ale managementului aplicat instituțiilor de cultură menționate.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR
Bartha Iosif