R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 125
din 25 octombrie 2012
privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea evenimentului aniversar "Teatru românesc la Tîrgu-Mureș: 50 de ani de interculturalitate"

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 18375/18.10.2012 a Direcției Economice privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea Aniversării a 50 de ani de teatru în limba română la Tîrgu-Mureș, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea evenimentului aniversar "Teatru românesc la Tîrgu Mureș: 50 de ani de interculturalitate", în condițiile prevăzute de Convenția de colaborare, cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Teatrului Național Tîrgu-Mureș, cu sediul în Tîrgu-Mureș, P-ța Teatrului, nr.1, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 18375/18.10.2012

Expunere de motive

În perioada 7-11 noiembrie 2012, Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului Național Tîrgu-Mureș aniversează 50 de ani de la fondarea trupei de teatru în limba română (în 1962), un eveniment foarte important într-un oraș a cărui viață artistică stă sub semnul interculturalității. Vreme îndelungată, această companie a sprijinit identitatea comunității mureșene, reușind stabilirea de colaborări internaționale de prestigiu, într-o completare artistică de cea mai bună calitate cu actorii de la trupa maghiară.
Cultura și arta legitimează existența unei comunități, iar teatrul este semnul distinctiv al acesteia. În acest context, Teatrul Național din Tîrgu-Mureș face din acest oraș unul din centrele artistice importante, românești, regionale și europene, motiv pentru care cheamă, în sprijinul reușitei evenimentului mai sus menționat, cele mai importante instituții publice, mass-media și private.
Organizarea acestor activități implică găzduirea a 100 de persoane - membrii fondatori ai Teatrului Național Tîrgu-Mureș, colaboratori, ziariști din presa de specialitate din țară și străinătate, dar presupune și obligativitatea asigurării necesarului corespunzător desfășurării unui astfel de eveniment: închirieri de instalații și echipamente de sonorizare, închirieri de bunuri și servicii, activități de marketing și publicitate, realizarea de programe aferente și nu numai. În acest sens, s-a înaintat Consiliul Județean Mureș o propunere în vederea realizării în comun a manifestării precizate, considerându-se un bun prilej de promovare a intereselor comune, dar și un motiv de subliniere al interesului acordat actului cultural desfășurat de instituțiile culturale de pe teritoriu județului.
Întrucât se consideră că este un eveniment cultural important care promovează eficient imaginea județului Mureș, în sensul multiculturalității, al activităților culturale prin care se poate promova patrimoniul cultural și potențialul turistic al județului Mureș, propunem aprobarea încheierii unei convenții de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Teatrul Național Tîrgu-Mureș, cu sediul în Tîrgu-Mureș, Piața Teatrului, nr.1, urmând ca în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să sprijine această acțiune, cu suma de 40.000 lei, conform planului de buget înaintat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR
Bartha Iosif