R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 123
din 25 octombrie 2012
privind aprobarea retragerii județului Mureș din Asociația Internațională "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference)

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 18381/18.10.2012 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte privind aprobarea retragerii județului Mureș din Asociația Internațională "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Aiport Regions Conference), precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "c" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă retragerea județului Mureș din Asociația Internațională "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference).
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică: Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire, precum și Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș și Asociației Internaționale "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference).

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian - Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Nr. 18381/18.10.2012

Expunere de motive
privind aprobarea retragerii județului Mureș din Asociația Internațională "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference)

Județul Mureș a aderat la "Conferința Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference, A.R.C.) în anul 2004, în baza Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 44 din 18 noiembrie 2004. "Conferința Regiunilor Aeroportuare" este o asociație de autorități locale și regionale din Europa, care au aeroporturi internaționale situate pe teritoriul lor sau în apropierea acestora.
Prin aderarea la această asociație s-a urmărit realizarea unei cooperări la nivel european cu regiuni și orașe care dețin asemenea infrastructuri de transport, precum și identificarea unor oportunități de susținere a intereselor și proiectelor Aeroportului "Transilvania" Tîrgu Mureș. Scopul principal urmărit la aderare a fost ca Aeroportul să poată beneficia de experiența și proiectele pe care A.R.C. le oferă membrilor săi.
În perioada 2004-2012, am constatat că Aeroportul "Transilvania" Tîrgu Mureș a fost cooptat într-o singură activitate, care a presupus organizarea la Tîrgu Mureș a unei ședințe semestriale A.R.C. (30 iunie - 1 iulie 2005), dar în niciunul dintre celelalte proiecte desfășurate de A.R.C.
Analizând aspectele prezentate mai sus, precum și faptul că prezența județului Mureș în structura A.R.C. a presupus efectuarea unor cheltuieli legate de plata cotizației anuale în sumă totală de 34.548 Euro, se constată că rezultatele nu au fost cele așteptate.
Referitor la prezența în viitor a județului Mureș în structura A.R.C. a fost consultată conducerea Aeroportului "Transilvania" Tîrgu Mureș, iar răspunsul primit a fost că "participarea în continuare la activitățile acestui organism nu se justifică".
Față de cele de mai sus propunem, în conformitate cu art. 6 din Actul Constitutiv al A.R.C., retragerea județului Mureș din rândul membrilor "Asociației Regiunilor Aeroportuare" (Airport Regions Conference).

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR EXECUTIV
Valer Bățaga