R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.121
din 27 septembrie 2012
privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.16544/20.09.2012 a președintelui consiliului județean pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean nr.87 din 26 iulie 2012,
Având în vedere prevederile H.G.R. nr.706/1994, precum și cele referitoare la sediul persoanei juridice cuprinse în art.227 și 228 din Codul civil,
În temeiul art.91, alin.(2) lit."c" și art.97, alin.(1) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș, aprobat prin HCJ nr.87 din 26 iulie 2012, se modifică, după cum urmează:
1.Art.2 se modifică și va avea următorul cuprins:
"Art.2.(1) Consiliul Județean Mureș este autoritatea administrației publice constituită la nivelul județului Mureș pentru coordonarea activității consiliilor comunale, orășenești și municipale în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.
(2) Județul Mureș, ca persoană juridică și Consiliul Județean Mureș, ca autoritate publică, își au sediul în Palatul Administrativ, situat în municipiul Tîrgu Mureș, Piața Victoriei, nr.1.
(3) Constituirea și componența Consiliului Județean se face conform prevederilor art.87 - 90 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare."
Art.II. Direcția juridică și administrație publică va comunica prezenta celor interesați și va asigura publicarea pe site-ul instituției.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.16544/20.09.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre de modificare Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș

Actele juridice referitoare la înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Județean Mureș nu conțin referiri la sediul persoanei juridice, județul Mureș și nici a autorității publice constituite la nivelul acestuia. De la constituirea Consiliului Județean Mureș, în 1993, în actele emise, sediul autorității a fost indicat ca fiind în Tîrgu Mureș, str. Primăriei nr.2.
În fapt, sediul Consiliului Județean Mureș este într-o clădire situată în municipiul Tîrgu Mureș, Piața Victoriei nr.1, denumită Palatul Administrativ, aflată în domeniul public al Statului Român și dată în administrarea Instituției prefectului județului Mureș prin Hotărârea Guvernului nr.706/1994. În evidențele cadastrale Palatul Administrativ este situat în Piața Victoriei nr.1.Palatul Administrativ este o clădire cu trei intrări, din care intrarea principală este în Piața Victoriei nr.1 iar cele două intrări laterale se află una pe strada Primăriei nr.2 și alta pe strada Enescu, fără număr.
Menționăm că fostul complex hotelier "Parc", aflat în domeniul public al județului Mureș și reamenajat pentru birouri/spații administrative figurează în evidențele cadastrale ca fiind situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Primăriei nr.2 și aici își vor avea sediul unele instituții publice a căror sediu/adresă poștală va fi evident str.Primăriei nr.2,fapt ce va crea confuzii și încurcături în relațiile acestora.
Din cele arătate mai sus rezultă că sediul Consiliului Județean Mureș trebuie să fie în Piața Victoriei nr.1 și drept urmare propunem completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș potrivit proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre