R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 118
din 27 septembrie 2012
privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.16.545 din 20.09.2012 a Serviciului Resurse Umane, cu privire la modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, instituție publică de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Cu respectarea prevederilor art. III din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/30.06.2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare,
Având în vedere solicitarea Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș nr.472/08.08.2012,
În temeiul dispozițiilor art.91, alin.(1) lit. "a", alin. (2) lit."c" și respectiv ale art.97, alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Anexa II.6 la Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 114/2010 privind stabilirea unor măsuri de organizare a instituțiilor publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș - Statul de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, așa cum a fost modificat și completat prin HCJM nr.116/26.08.2010, HCJM nr. 163/25.11.2010 și respectiv HCJM nr.151/24.11.2012 se modifică și se înlocuiește cu anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.II. Cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se însărcinează directorul-manager al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
SERVICIUL RESURSE UMANE
Nr.16545 din 20.09.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.114/12.08.2010, au fost aprobate structura organizatorică și statele de funcții, pentru instituțiile publice de cultură de sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, cu încadrarea în numărul maxim de personal prevăzut de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare.
Măsurile restrictive în ceea ce privește numărul maxim de personal au impus reducerea numărului de posturi, inclusiv a șase posturi de profesor la Școala de Arte, reorganizată ca secție în cadrul Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.
Având în vedere volumul cererilor de înscriere a elevilor în anul I de studiu, comparabil cu cel din anii anteriori și necesitatea respectării normelor didactice stabilite prin reglementări specifice, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș a solicitat suplimentarea structurii organizatorice a instituției cu două posturi de profesor, precum și transformarea unui post din maistru instructor, fără studii în profesor.
Întrucât la momentul actual majorarea numărului de personal nu este posibilă decât printr-o redistribuire de la o altă instituție subordonată, această solicitare poate fi analizată doar după o evaluare a activității tuturor instituțiilor publice de cultură subordonate, prin prisma eficienței activității acestor instituții, ținând cont de actualele constrângeri de natură economică.
Cea de-a doua solicitare, cu privire la transformarea postului de maistru instructor în profesor, face obiectul prezentului proiect de hotărâre, încadrându-se în prevederile bugetare pentru anul în curs, cu această destinație.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobarea proiectul de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

 

PREȘEDINTE,
Ciprian Dobre