R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 116
din 27 septembrie 2012
privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional - Parada Baloanelor cu Aer Cald

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.16543/20.09.2012 a Direcției Economice privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional - Parada Baloanelor cu Aer Cald, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art. 1. Se aprobă participarea Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional - Parada Baloanelor cu Aer Cald, în condițiile prevăzute de Convenția de colaborare cuprinsă în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Se împuternicește domnul Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art. 3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș și Asociației Sportive "Nyárád", din loc. Eremitu, str. Principală, nr. 542, jud. Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.16543/20.09.2012

Expunere de motive
privind aprobarea participării Consiliului Județean Mureș la organizarea celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional - Parada Baloanelor cu Aer Cald

Asociația Sportivă "Nyárád" organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional - Parada Baloanelor cu Aer Cald, care va avea loc în localitatea Câmpu Cetății, comuna Eremitu, județul Mureș, în perioada 28-30 septembrie 2012. De la debutul acestei activități (2007) și până în prezent, Consiliul Județean Mureș s-a implicat activ sprijinind acțiuni care au câștigat notorietate de la an la an. În acest sens, s-a înaintat Consiliul Județean Mureș o nouă propunere în vederea realizării în comun a manifestării menționate, considerându-se un bun prilej de promovare a intereselor comune, având în vedere particularitatea de a fi singurul festival internațional de acest gen din România, și succesul înregistrat în anii anteriori.
Parada se va desfășura pe parcursul a trei zile și presupune ședințe de zbor liber cu baloane, zbor cu deltaplane și parapante cu motor, zbor liber cu baloane și lift și două concerte în aer liber. Organizarea acestei activități implică găzduirea a 80 de persoane - membrii echipajelor anunțate din România, Cehia, Serbia, Ungaria, precum și asigurarea necesarului corespunzător desfășurării unui astfel de eveniment - echipamente pentru recuperarea baloanelor, butelii cu gaz, închirieri de bunuri și servicii, etc, iar prin sprijinul Consiliului Județean Mureș s-ar putea eficientiza organizarea activităților necesare.
Întrucât se consideră că este un eveniment inedit care promovează eficient imaginea județului Mureș, deschiderea către activități neconvenționale - complementare activităților socio-culturale, precum și implicarea la nivel internațional al organizațiilor județene prin care se poate promova patrimoniul cultural și potențialul turistic al județului, propunem aprobarea încheierii unei convenții de colaborare între Consiliul Județean Mureș și Asociația Sportivă "Nyárád" din comuna Eremitu, județul Mureș, urmând ca în calitate de partener, Consiliul Județean Mureș să sprijine această acțiune cu suma de 7.400 lei.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR
Bartha Iosif