R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.111
din 27 septembrie 2012
privind solicitarea adresată Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș pentru revizuirea Planului de Administrare al regiei

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Planul de Administrare depus de către Consiliul de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, înregistrat la Consiliul Județean Mureș sub nr.15044/29.08.2012, Expunerea de motive nr.15044/25.09.2012 a Direcției Juridice și Administrație Publică - Serviciul Juridic, la proiectul de hotărâre privind solicitarea adresată Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș pentru revizuirea/completarea Planului de Administrare, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art.13, alin.(2) ale O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și ale HCJM nr.65/31.05.2012 privind constituirea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș,
Ținând seama de prevederile art. 55, alin.(1) și (2) din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Mureș aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 87/2012,
În temeiul prevederilor art. 91, alin. (2) lit."d", și ale art. 97 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se solicită Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, revizuirea Planului de Administrare înregistrat la autoritatea tutelară sub nr.15044/29.08.2012.
Art.2. Planul de Administrare revizuit, conținând măsurile pentru realizarea obiectivelor cuprinse în contractul de mandat, a rezultatelor prognozate care să asigure evaluarea indicatorilor de performanță stabiliți în contract, se va depune la sediul autorității tutelare până la proxima ședință ordinară a Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Pentru fiecare dintre obiectivele și criteriile de performanță statuate prin contractele de mandat încheiate, Planul de Administrare revizuit trebuie să prevadă strategii de administrare care să cuprindă cel puțin următoarele elemente:
     a).Definirea obiectivului/criteriului de performanță;
     b).Situația actuală a obiectivului/criteriului de performanță;
     c).Strategia de administrare pentru atingerea obiectivului/criteriului de performanță;
     d).Analiza financiară;
     e).Rezultate preconizate după implementarea strategiei.
Art.4. Hotărârea se comunică Instituției Prefectului - Județul Mureș, Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Serviciul Juridic
Nr. 15044/ 25.09.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind solicitarea adresată Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș pentru revizuirea Planului de Administrare al regiei

Consiliul de administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș, constituit prin HCJM nr.65/31.05.2012, în condițiile de reglementare ale actului administrativ de constituire, precum și ale prevederilor art.13 din O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, a propus Planul de Administrare al regiei pe care l-a înregistrat la sediul Consiliului Județean Mureș sub nr. 15044/29.08.2012.
Potrivit prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, conținutul planului de administrare trebuie să urmărească în detaliu obiectivele și criteriile de performanță stabilite prin contractele de mandat, încheiate cu membrii consiliului de administrație.
Materialul depus la sediul autorității tutelare, nu prezintă structura conformă a unui plan de administrare, respectiv nu prevede strategii detaliate, clare, fundamentate și realiste, elaborate pentru fiecare dintre cele 7 obiective principale, respectiv pentru cele 9 criterii de performanță stabilite prin contractele de mandat încheiate cu membri consiliului de administrație.
Din perspectiva celor mai sus arătate și având în vedere prevederile art.13, alin.(2) din OUG nr.109/2011, potrivit cărora "Autoritatea publică tutelară poate cere completarea sau revizuirea planului de administrare, dacă acesta nu prevede măsurile pentru realizarea obiectivelor cuprinse în contractul de mandat și nu cuprinde rezultatele prognozate care să asigure evaluarea indicatorilor de performanță stabiliți în contract.", se impune revizuirea planului propus în vederea conformării cu prevederile legale.
Astfel, pentru fiecare dintre obiectivele și criteriile de performanță statuate prin contractele de mandat încheiate, planul de administrare trebuie să prevadă strategii care să cuprindă cel puțin următoarele elemente principale:
     1.Definirea obiectivului/criteriului de performanță;
     2.Situația actuală a obiectivului/criteriului de performanță;
     3.Strategia de administrare pentru atingerea obiectivului/criteriului de performanță care să conțină cel puțin următoarele:
          a).Ipotezele strategiei de administrare;
          b).Măsurile necesare strategiei pentru atingerea obiectivului/criteriului de performanță;
          c).Descrierea activităților necesare pentru implementarea măsurilor;
          d).Fundamentarea tuturor prognozelor efectuate în cadrul descrierii activităților;
          e).Riscurile/problemele identificate, care pot influența negativ activitățile realizate;
          f). Măsurile de îndepărtare a riscurilor.
     4. Analiza financiară;
     5. Rezultate preconizate după implementarea strategiei.
Față de toate considerentele mai sus arătate, având în vedere și prevederile O.U.G. nr. 109/2011, precum și pe cele ale HCJM nr.65/2012, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat privind solicitarea de revizuire a Planului de Administrare adresată Consiliului de Administrație al Regiei Autonome "Aeroportul Transilvania" Tîrgu Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
 
  DIRECTOR EXECUTIV
Viorel Iosib