R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 110
din 30 august 2012
privind validarea desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Având în vedere Expunerea de motive nr.14736 din 23.08.2012 privind propunerea de validare a desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Văzând Hotărârea nr.1 din 13.08.2012 a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș privind constituirea acesteia,
În conformitate cu prevederile art.17 alin.(3) din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art.7, art.8 și art.19 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.787/2002,
Luând în considerare Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.86/2012 privind desemnarea a 6 consilieri județeni care urmează să facă parte din ATOP Mureș și Dispoziția nr.181/2012 a Președintelui Consiliului Județean Mureș privind desemnarea reprezentanților comunității în ATOP Mureș,
În temeiul prevederilor art.97 alin(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată,

hotărăște:

Art.1. Se validează desemnarea nominală a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș, după cum urmează:
1. Butiulca Manuel Augustin - subprefect al Județului Mureș
2. comisar șef Pescari Valentin - șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș
3. comisar șef Gliga Traian - reprezentant al Consiliului Teritorial Mureș al Corpului Național al Polițiștilor
4. Mora Akos Daniel - consilier județean
5. Szabó Árpád - consilier județean
6. Csép Éva Andrea - consilier județean
7. Pop Teodor Mircea - consilier județean
8. Filimon Vasile - consilier județean
9. Bândea Eugen - consilier județean
10. Orban Dezideriu - reprezentant al comunității
11. Cociș Călin Orlando - reprezentant al comunității
12. Amza Mărgărit Constantin - reprezentant al comunității.
Art.2. Pentru activitatea desfășurată, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș au dreptul la o indemnizație lunară în cuantum de 15% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Mureș.
Art.3. Cu data prezentei se abrogă Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 145/2008.
Art.4. Prezenta hotărâre se va comunica Instituției Prefectului - Județul Mureș, Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș și persoanelor nominalizate.
Art.5. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția Juridică și Administrație Publică.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.14736/23.08.2012
Dosar IV D/22

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind validarea desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică se organizează și funcționează la nivelul fiecărui județ, ca organism cu rol consultativ a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității.
Potrivit prevederilor art.17 alin.(3) din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art.7 și art.8 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică aprobat prin H.G. nr.787/2002, desemnarea nominală a membrilor ATOP se validează de către consiliul județean. Prin Hotărârea nr.86/2012 a Consiliului Județean Mureș au fost desemnați 6 consilieri județeni care să facă parte din ATOP, iar prin Dispoziția nr.181/2012 a Președintelui Consiliului Județean Mureș au fost desemnați cei 3 reprezentanți ai comunității.
Prevederile art.5 din Regulamentul de organizare și funcționare a ATOP nominalizează funcțiile publice care sunt membrii de drept ai ATOP, respectiv subprefectul județului și șeful Inspectoratului de Poliție Județean. Potrivit prevederilor art.17 alin.(2) din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a nominalizat reprezentantul Consiliului Teritorial Mureș al Corpului Național al Polițiștilor, care să facă parte din ATOP Mureș, în persoana domnului comisar șef de poliție Gliga Traian, președinte al acestei organizații.
La art.19 din Hotărârea Guvernului nr.787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a autorității teritoriale de ordine publică, cu modificările ulterioare, se prevede că pentru activitatea desfășurată în plen și în comisii membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică au dreptul la o indemnizație de ședință stabilită de consiliul județean.
Conform prevederilor art.8 din Regulamentul de organizare și funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică aprobat prin H.G. nr.787/2002, mandatul membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică este valabil până la următoarele alegeri locale pentru consiliile județene, urmând ca după alegerile locale să fie desemnată o altă componență pentru o perioadă de 4 ani.
Având in vedere cele mai sus menționate, propunem validarea desemnării membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică Mureș pe perioada 2012-2016, conform proiectului de hotărâre anexat.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre