R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 106
din 30 august 2012
privind mandatarea domnului Cazan Vasile, director-manager al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, cu efectuarea demersurilor procedurale necesare pentru înscrierea acestei instituții în Registrul artelor spectacolului

Consiliul Județean Mureș,
Analizând Expunerea de motive nr. 14732 din 23.08.2012 a Serviciului Resurse Umane, cu privire la mandatarea domnului Cazan Vasile, directorul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, în vederea efectuării demersurilor procedurale necesare înscrierii acestei instituții în Registrul artelor spectacolului, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere adresa Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș nr.489/31.07.2012, precum și prevederile Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.60/31.05.2007 privind actualizarea Regulamentului de organizare și funcționare al Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureș,
În conformitate cu prevederile art.8, din Ordonanța Guvernului nr. 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, aprobată prin Legea nr.353/2007, cu modificările ulterioare, coroborate cu cele ale art.16, alin.(1) și (2) din Ordinul Ministrului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național nr. 2323 din 22 iulie 2009,
În temeiul dispozițiilor art.91, alin.(1), lit. "a", alin. (2) lit."c" și respectiv ale art.97, alin.(1) din Legea administrației publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se mandatează domnul Vasile Cazan, director-manager al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, domiciliat în localitatea Chinari, comuna Sîntana de Mureș, str. Principală nr.89, județul Mureș, posesor al CI seria MS, nr.393176, eliberată la data de 07.12.2006 de SPCLEP Tg.Mureș, având CNP 1520512264405, cu efectuarea demersurilor procedurale necesare pentru înscrierea acestei instituții în Registrul artelor spectacolului, ca instituție de concerte.
Art.2. Persoana nominalizată la art.1 din prezenta hotărâre este mandatată să efectueze și demersurile procedurale pentru înscrierea acestei instituții în Registrul artelor spectacolului, ca instituție de concerte care desfășoară activități de impresariere a propriilor producții artistice, având prevăzută distinct această activitate în regulamentul de organizare și funcționare.
Art.3. Directorul - manager al Filarmonicii de stat Tîrgu Mureș este responsabil de ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
SERVICIUL RESURSE UMANE
Nr.14732 din 23.08.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind mandatarea domnului Cazan Vasile, director-manager al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, cu efectuarea demersurilor procedurale necesare pentru înscrierea acestei instituții în Registrul artelor spectacolului

În conformitate cu prevederile art.8 din Ordonanța Guvernului nr. 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, așa cum a fost aprobată prin Legea nr.353/2007, cu modificările ulterioare, instituțiile de spectacole existente se înscriu în Registrul artelor spectacolului.
Regulamentul de organizare și funcționare al Registrului artelor spectacolului a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Culturii, Cultelor Și Patrimoniului Național nr. 2323 din 22 iulie 2009. Art.16, alin.(1) și (2) din ordinul mai sus menționat reglementează înscrierea în registru a activității de impresariat.
Astfel, "Înscrierea în Registru a instituțiilor de spectacole sau concerte care desfășoară activități de impresariere a propriilor producții artistice și care au prevăzut distinct această activitate în propriile regulamente de organizare și funcționare se face pe baza cererii depuse de reprezentantul mandatat al acestora, ... Cererea ... poate fi depusă concomitent cu cererea pentru înscrierea instituției în Registru".
Sub autoritatea Consiliului Județean Mureș funcționează Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș, instituție de concerte, care desfășoară activități de impresariere a propriilor producții artistice, în conformitate cu prevederile art.27 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr.60/31.05.2007.
Ca atare, se propune mandatarea domnului Cazan Vasile, director-manager al acestei instituții, posesor al CI seria MS, nr.393176, eliberată la data de 07.12.2006 de SPCLEP Tîrgu Mureș, având CNP 1520512264405, în vederea efectuării demersurilor procedurale necesare pentru înscrierea Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș în Registrul artelor spectacolului, ca instituție de concerte, precum și înscrierea ca instituție de concerte care desfășoară activități de impresariere a propriilor producții artistice și care are prevăzută distinct această activitate în propriul regulament de organizare și funcționare.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind mandatarea domnului Cazan Vasile, directorul-manager al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, cu efectuarea demersurilor procedurale necesare pentru înscrierea acestei instituții în Registrul artelor spectacolului.

 

PREȘEDINTE,
Ciprian Dobre