R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 87
din 26 iulie 2012
privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.12950/19.VII.2012 a președintelui consiliului județean pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, precum și avizele comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Legii administrației publice locale nr. 215/2001, Ordonanței Guvernului nr.35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali și ale Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției,
În temeiul art. 91 alin.(2) lit. "c" și 97 alin.(1) din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Prezentul Regulament intră în vigoare la data adoptării, dată cu care își încetează aplicabilitatea Hotărârea Consiliului Județean nr. 116 din 25 octombrie 2006, cu modificările și completările ulterioare.
Art.3. Direcția Juridică și Administrație Publică va comunica prezenta hotărâre celor interesați și va asigura publicarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș pe site-ul instituției.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre
Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Nr.12950/19.VII.2012
Dosar: IV/ D/1

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș

Atribuțiile Consiliului Județean Mureș se desfășoară pe baza prevederilor Legii nr.215 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Legii nr.393/2004 privind statutul aleșilor locali, Ordonanței nr.35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale, Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, a altor prevederi legale în domeniu și pe baza Regulamentului propriu de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș.
Având în vedere modificările din legislația incidentă, de la data ultimei actualizări a regulamentului, precum și necesitatea unei mai bune sistematizări, s-a elaborat un nou proiect al regulamentului de organizare și funcționare, conform anexei.
Față de cele prezentate, propun aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Ciprian Dobre