R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 72
din 31 mai 2012
privind aprobarea încheierii unor acorduri de parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș

Consiliul Județean Mureș,
Văzând solicitarea Spitalului Clinic Județean Mureș nr.9449 și 9450 din 24 mai 2012, propunerea de Acord de parteneriat dintre Consiliul Județean Mureș și Spitalul Clinic Județean Mureș, expunerea de motive nr.9449/9450/25.05.2012 a Direcției Juridice și Administrație Publică, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art.91 alin. (1) lit. "e" coroborate cu cele ale alin. (6) lit. "a", precum și ale art.97 alin. (1) din Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă încheierea parteneriatului cu Spitalul Clinic Județean Mureș, în vederea depunerii proiectului "Ambulatoriul Integrat al Clinicii Pneumologie - o poartă deschisă spre sănătatea oamenilor" în cadrul programului "Împreună pentru fiecare", finanțat de Grupul Rompetrol, conform proiectului de acord cuprins în Anexa nr.1.
Art.2. Se aprobă încheierea parteneriatului cu Spitalul Clinic Județean Mureș, în vederea depunerii proiectului "Înlocuirea parțială a mobilierului sanitar existent cu mobilier nou și funcțional - baza umanizării secției de Neuropsihiatrie pediatrică a Spitalului Clinic Județean Mureș" în cadrul programului "Împreună pentru fiecare", finanțat de Grupul Rompetrol, conform proiectului de acord cuprins în Anexa nr.2.
Art.3. Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.4. Se împuternicește președintele Consiliului Județean Mureș, doamna Lokodi Edita Emőke, cu semnarea acordurilor de parteneriat prevăzute la art. 1 și 2.
Art.5. Prezenta hotărâre se comunică Spitalului Clinic Județean Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și Administrație Publică
Nr.9449/9450/25.05.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea încheierii unor acorduri de parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș

Grupul Rompetrol a lansat, pentru al IV-lea an consecutiv, programul național "Împreună pentru fiecare", prin care această companie susține proiecte ce au o puternică componentă socială și care se referă la protecția mediului și îmbunătățirea nivelul de sănătate publică a comunităților.
Una din condițiile de eligibilitate ale solicitantului o reprezintă existența unui parteneriat formalizat cu autoritățile locale și dovedirea unui angajament comun pe termen lung pentru dezvoltarea și păstrarea rezultatului proiectului ce face subiectul aplicației. În vederea îndeplinirii acestei cerințe, prin adresele înregistrate la Consiliul Județean Mureș nr.9449 și 9450 din 24 mai 2012, Spitalul Clinic Județean Mureș a propus autorității publice județene încheierea unor acorduri de parteneriat, pentru înscrierea la programul mai sus menționat cu două proiecte, după cum urmează:
1. Proiectul "Ambulatoriul Integrat al Clinicii Pneumologie - o poartă deschisă spre sănătatea oamenilor", cu un buget total de 44.787,92 lei, având ca obiective:
- renovarea și reabilitarea Cabinetului de Ambulatoriu al Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic Județean;
- dotarea ambulatoriului cu mobilier, aparatură și instrumentar specifice;
- organizarea unor activități de promovare și informare a populației privind apariția și agravarea afecțiunilor bronho-pulmonare.
2. Proiectul "Înlocuirea parțială a mobilierului sanitar existent cu mobilier nou și funcțional - baza umanizării secției de Neuropsihiatrie pediatrică a Spitalului Clinic Județean Mureș", cu un buget total de 90.000 lei, având ca obiectiv ameliorarea condițiilor de spitalizare a pacienților și aparținătorilor acestora, prin:
- înlocuirea parțială a mobilierului existent;
- organizarea unor activități de promovare și informare.
Toate cheltuielile prevăzute în bugetele celor două proiecte, care urmează să fie implementate pe durata a 3 luni (1 august-31 octombrie 2012), vor fi suportate de finanțatorul programului, Grupul Rompetrol, fără ca acordurile de parteneriat încheiate de Spitalul Clinic Județean Mureș cu Consiliul Județean Mureș să presupună vreo implicație financiară din partea acestuia din urmă.
Față de prevederile art.91 alin.(6) lit. "a" din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, potrivit cărora consiliile județene pot încheia convenții de colaborare cu alte persoane juridice, în vederea finanțării și realizării unor acțiuni comune, propunem aprobarea încheierii unor acorduri de parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș, potrivit proiectului de hotărâre alăturat.

 

PREȘEDINTE
LOKODI EDITA EMŐKE

 

SECRETAR
AURELIAN PAUL COSMA