R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR.71
din 31 mai 2012
pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 143 din 29 octombrie 2009 privind aprobarea proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș", cu modificările ulterioare

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.89992 din17.05.2012 a Direcției Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, precum și avizul comisiilor de specialitate,
În conformitate cu prevederile cuprinse în Ghidul solicitantului pentru Axa prioritară 3 a POR 2007-2013 - "Îmbunătățirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenție 3.1 - "Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate".
În temeiul art. 97 din Legea nr. 215 / 2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.I. Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 143 din 29 octombrie 2009 privind aprobarea proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș", cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Art.1 se modifică și va avea următorul conținut:
"Art.1. Se aprobă proiectul cu titlul "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș" (denumit în continuare Proiect) în valoare de 20.020.610,35 lei, depus în cadrul Axei prioritare 3 din POR - Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenție 3.1 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate"."
2. Art.2 se modifică și va avea următorul conținut:
"Art.2. Se aprobă cofinanțarea de către Consiliul Județean Mureș a Proiectului cu suma de 323.271,62 lei, reprezentând 2% din cheltuielile eligibile ale Proiectului."
3. Art.3 se abrogă.
4. Art.4 se renumerotează, devenind art.3, se modifică și va avea următorul conținut:
"Art.3. Se aprobă suportarea de către Consiliul Județean Mureș a cheltuielilor neeligibile ale proiectului, precum și a oricăror costuri suplimentare care vor surveni în perioada implementării Proiectului."
5. Art.5 se renumerotează, devenind art.4, se modifică și va avea următorul conținut:
"Art.4. Se aprobă asigurarea de către Consiliul Județean Mureș a sumelor necesare pentru acoperirea contribuției din fondurile structurale în cadrul Proiectului, sume care vor fi cheltuite în avans de către Consiliul Județean Mureș până la rambursarea cheltuielilor de către autoritatea de Management."
6. Art.6 se renumerotează, devenind art.5, se modifică și va avea următorul conținut:
"Art.5. De ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri răspunde Direcția Dezvoltare Regională, Implementare Proiecte, Direcția Economică și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș."
Art.II. Prezenta hotărâre se comunică la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Dezvoltare Regională,
Implementare Proiecte
Serviciul Dezvoltare Regională
Nr. 8992 din 17.05.2012
Dosar I.B./2.

Expunere de motive
pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 143 din 29 octombrie 2009 privind aprobarea proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș", cu modificările ulterioare

Consiliul Județean Mureș a depus în 11 noiembrie 2009, în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 3 - "Îmbunătățirea infrastructurii sociale", Domeniul major de intervenție 3.1 - "Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate", proiectul "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș".

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș. Investiția care se propune a fi realizată cuprinde două clădiri, una pe str. Ghe. Marinescu la nr. 50 (ambulatoriul general) și una pe str. Ghe. Marinescu nr. 34 (ORL).

Proiectul presupune:
- Reabilitarea și modernizarea a două clădiri ale Spitalului Clinic Județean de Urgență (Ambulatoriul general și Ambulatoriul ORL): reabilitarea instalațiilor, reabilitarea termică a clădirilor, recompartimentări, repararea tencuielilor, refacerea zugrăvelilor și vopsitoriilor interioare, igienizarea și reamenajarea grupurilor sanitare, înlocuirea ușilor interioare, înlocuirea pardoselilor, instalarea de panouri solare, construirea de rampe de acces pentru persoanele cu handicap, refacerea finisajelor exterioare, montarea de infochioșcuri, realizarea unei centrale termice ni la amplasamentul de pe str. Ghe. Marinescu nr. 50, repararea trotuarelor de protecție, etc.;
- Modernizarea a 14 cabinete medicale de specialitate, inclusiv sălile de tratament;
- Dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș cu echipamente noi, de ultima generație: 1.871 buc. aparatură, instrumentar în folosința spitalului.

Durata de implementare a proiectului este de 34 de luni, din care durata estimată de realizare a lucrărilor de modernizare și dotare este de 22 de luni.

Toate acestea vor avea ca efect îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală. Odată cu reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului, prin asigurarea condițiilor necesare în vederea desfășurării activităților cu specific medical și dotarea cu aparatură modernă, se asigură o mai bună tratare a pacienților prin metode moderne și prin realizarea unor investigații medicale cu o acuratețe mai mare în comparație cu momentul de față.

Proiectul a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 143 din 29 octombrie 2009, modificată prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 178 din 17 decembrie 2009.

În octombrie 2010 ADR Centru ne-a informat că proiectul a trecut de toate etapele de evaluare, dar având în vedere că alocarea financiară regională pentru Domeniul Major de Intervenție 3.1 al POR 2007-2013 a fost atinsă, cererea de finanțare a fost inclusă în lista de rezervă.

În noiembrie 2011 în urma realocării unor fonduri AM POR a aprobat trecerea proiectului în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție și ne-a solicitat să depunem proiectul tehnic. Având în vedere însă că în perioada scursă au intervenit modificări legislative legate de TVA, specificațiile tehnice ale echipamentelor au devenit învechite, iar la amplasamentul de str. Ghe. Marinescu nr. 34 (ORL) s-au efectuat deja unele lucrări cuprinse inițial în proiect, a fost necesară actualizarea acestuia.

Astfel, proiectul tehnic revizuit a fost depus la ADR Centru în februarie 2012, în perioada martie-mai fiind evaluat. Modificările efectuate asupra proiectului tehnic au dus la creșterea valorii totale a proiectului de la 18.067.180,00 lei la 20.020.610,35 lei cu TVA. Prin urmare, prin adresa nr. 6.569/02.04.2012 ADR Centru ne-a solicitat ca la efectuarea vizitei în teren să prezentăm hotărârea privind asumarea noii valori a proiectului.

Valoarea totală a proiectului, așa cum rezultă din bugetul anexă la Cererea de finanțare revizuită este de 20.020.610,35 lei, din care:

1. Cheltuieli eligibile: 16.163.580,63 lei, din care:
- 323.271,62 lei (2%) contribuția Consiliului Județean Mureș;
- 15.840.309,01 lei (98%) finanțarea nerambursabilă.
2. Cheltuieli neeligibile: 12.630,00 lei;
3. TVA în valoare de 3.844.399,72 lei.

În condițiile în care rambursarea/decontarea cheltuielilor din instrumente structurale se va face ulterior efectuării acestora, Consiliul Județean va trebui să prevadă în buget și cofinanțarea resurselor financiare necesare implementării optime a Proiectului.

Ca urmare, supunem spre aprobare modificarea Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 143 din 29 octombrie 2009 privind aprobarea proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș", cu modificările ulterioare.

 

DIRECTOR EXECUTIV
Bățaga Valer

 

ȘEF SERVICIU
Suciu Călin