R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 69
din 31 mai 2012
privind prelungirea folosinței gratuită, a unor spații din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Mărășești nr. 13/A

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.9446/24.05.2012 prezentată de Direcția Economică, precum și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile art. 874 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicat, cu modificările și completările ulterioare, precum și adresa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ" înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 9260/2012,
În temeiul prevederilor art.91 alin.(1) lit. c), și art.97 alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. (1) Se aprobă prelungirea folosinței gratuite, pe o perioadă de 3 ani, a unor spații cu suprafața utilă de 85,08 mp, din imobilul situat în Tîrgu Mureș, str. Mărășești nr. 13/A, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", pentru funcționare.
(2) Datele de identificare ale spațiilor de la alin.(1) sunt prezentate în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(3) Contractul de folosință gratuită va fi încheiat între Camera Agricolă Județeană Mureș, în calitate de administrator al imobilului și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", în calitate de beneficiar al spațiului.
Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Camerei Agricole Județene Mureș și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 9446/24. 05.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind prelungirea folosinței gratuită, a unor spații din imobilul ce aparține domeniului public județean, situat în Tîrgu Mureș, str. Mărășești nr. 13/A

Imobilul situat în municipiul Tîrgu Mureș, str. Mărășești, nr. 13, face parte din domeniul public al județului Mureș. Prin HGR nr. 699/1996, construcția în suprafață de 354 mp, evidențiată în C.F nr.3374/a Tîrgu Mureș a fost transmisă din patrimoniul S.C "Industrie Mică și Prestații" S.A in patrimoniul public al județului Mureș și în administrarea Regiei Autonome Județene pentru Utilități Rurale Mureș în vederea funcționării acesteia, iar terenul aferent construcției, proprietate publică a statului a fost de asemenea transmis în administrarea regiei mai sus amintite.
Ulterior, prin HGR nr.1658/2008, terenul aferent construcției a fost transmis din domeniul public al statului în domeniul public al județului Mureș.
Prin hotărârea nr.119/2010, Consiliul Județean Mureș a aprobat transmiterea dreptului de administrare asupra imobilului mai sus menționat, Camerei Agricole Județene Mureș precum și darea în folosință gratuită, a unor spații cu suprafața utilă de 85,08 mp, din acest imobil, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", pentru funcționare.
Întrucât, perioada pentru care s-a aprobat folosința gratuită a expirat, prin adresa nr.98/22.05.2012, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", ne-a solicitat prelungirea acesteia pentru încă 3 ani.
Contractul de folosință gratuită va fi încheiat între Camera Agricolă Județeană Mureș, în calitate de administrator al imobilului și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ, în calitate de beneficiar al spațiului.
Ținând cont de solicitarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "AQUA INVEST MUREȘ", de scopul pentru care a fost înființată precum și necesitatea funcționării în bune condiții a acesteia, propunem prelungirea duratei de folosință gratuită pe o perioadă de încă 3 ani.
Având în vedere cele mai sus expuse, supunem spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre alăturat.

 

VICEPREȘEDINTE
Szabó Árpád

 

DIRECTOR
Bartha Iosif