R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 61
din 26 aprilie 2012
privind aprobarea evaluării managementului aplicat instituțiilor de cultură subordonate

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr. 7329/20.04.2012 a Direcției Economice privind aprobarea evaluării managementului aplicat Redacției revistei "Látó", precum și avizul comisiilor de specialitate,
Luând în considerare Rapoartele comisiilor de evaluare privind managementul aplicat în instituția de cultură subordonată,
În conformitate cu prevederile art.42, alin.(4) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.269/2009,
În temeiul dispozițiilor art. 97 alin. (1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă rezultatul final al evaluării managementului aplicat Redacției revistei "Látó", instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș - nota 9.43, manager Kovacs Andras Ferenc.

Art.2. Prezenta hotărâre se comunică managerului Redacției revistei "Látó" și Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr.7329/20.04.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
privind aprobarea evaluării managementului aplicat instituțiilor de cultură subordonate

Potrivit prevederilor OUG nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.269/2009, în vederea asigurării managementului instituțiilor publice de cultură, organele administrației publice locale în subordinea cărora funcționează, organizează sesiuni de evaluare pentru managementul aplicat instituțiilor de cultură subordonate.
Procedura de verificare a modului în care au fost realizate obligațiile asumate prin contractul de management pentru Redacția revistei "Lato", în raport cu resursele financiare alocate funcționării acesteia, a avut loc în data de 13 aprilie 2012, ora 12.00, după termenul programat inițial întrucât, din motive medicale, managerul instituției menționate a înaintat o solicitare în vederea reprogramării evaluării anuale. Astfel, au fost parcurse cele două etape ale evaluării prevăzute de lege, obținându-se un rezultat situat peste nota 7. Managerul evaluat a reușit să atingă elementele de bază ale procesului de management, elemente prezentate în conformitate cu cerințele modelului-cadru prevăzut de lege și înaintat prin adresa cu nr. 1321/23.01.2012.
Potrivit notării comisiei de evaluare, managerului Redacției revistei "Lato", d-nul Kovacs Andras Ferenc, a obținut nota 9.43, întrunind condițiile prevăzute de lege.
Având în vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotărâre privind aprobarea evaluărilor managementului aplicat instituțiilor de cultură menționate.

 

DIRECTOR ECONOMIC
Bartha Iosif

 

VAZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Arpád