R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 57
din 26 aprilie 2012
pentru acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. " Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

Consiliul Județean Mureș,
Văzând Expunerea de motive nr.7339/20.04.2012 a Direcției Juridice și Administrație Publică la proiectul de hotărâre pentru acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la SC "Parc Industrial" SA, privind administrarea societății, precum și Decizia nr.1/27.03.2012 a Consiliului de Administrație al SC "Parc Industrial" SA și avizul comisiilor de specialitate,
Având în vedere prevederile Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr.43/2005 privind numirea reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A,
În conformitate cu prevederile art.2 din Contractul de reprezentare nr.14058/2005 încheiat între Consiliul Județean Mureș, în calitate de reprezentat și d-na Maria Șerban, în calitate de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C." Parc industrial Mureș" S.A,
În temeiul prevederilor art. art.91 alin.(1), lit."a" și art.97, alin.(1) din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se acordă un mandat special d-nei Maria Șerban, reprezentanta Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, pentru ca în conformitate cu propunerea Consiliului de Administrație formulată prin Decizia nr.1/27.03.2012, să îndeplinească următoarele sarcini:

- să voteze la următoarea ședință AGA modificarea Actului Constitutiv al societății - Statut și Contract de Societate, conform anexei parte integrantă din prezenta;
- să voteze la următoarea ședință AGA ca, profitul net pe care societatea îl va înregistra pe anul 2011, să fie reinvestit pentru achiziții de teren, în vederea extinderii societății, sens în care, directorul general al SC "Parc Industrial Mureș" S.A va fi împuternicit cu efectuarea tuturor demersurilor pentru achiziția terenului, conform legii.

Art.2. Prezenta hotărâre se comunică Instituției Prefectului Județul Mureș, Direcției Economice a Consiliului Județean și d-nei Maria Șerban, reprezentant A.G.A la SC " Parc Industrial Mureș" S.A, care răspunde de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Juridică și
Administrație Publică
Nr.7339/20.04.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Județean Mureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. " Parc Industrial Mureș" S.A, privind administrarea societății

Urmare modificărilor legislative intervenite, în principal a celor instituite de prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, s-a impus armonizarea Actului Constitutiv - Contract de societate și Statut, al SC "Parc Industrial" SA.
În sensul mai sus arătat, Consiliul de Administrație a formulat propuneri concrete pentru modificarea și completarea actului mai sus menționat, materializate prin Decizia nr.1 din data de 27 martie 2012, prin care a propus supunerea acestor modificări aprobării Adunării Generale a Acționarilor.
Astfel, au fost instituite prin Actul constitutiv al societății, reglementări privitoare la: incompatibilitatea funcției de director general al societății cu cea de președinte al consiliului de administrație, auditul statutar și auditul intern, precum și obligațiile administratorilor în ceea ce privește raportarea și transparența, fără a aduce atingere în vreun fel prin acestea sistemului unitar de administrare actual al societății, în sensul incidenței unor prevederi legale contrare. Reglementările care modifică și completează actul constitutiv au fost inserate la art.14 - 16 din Titlul 1 "Contract de societate", respectiv la art.25, 30 - 32 și 35 - 39 din Titlul 2 "Statutul Societății Comerciale Parc Industrial Mureș".
Consiliul Județean Mureș, în calitate de acționar majoritar la S.C "Parc Industrial Mureș" S.A, este reprezentat în Adunarea Generală a Acționarilor, conform HCJ nr.43/2005, de către d-na Maria Șerban.
În baza hotărârii menționate mai sus, între Consiliul Județean Mureș, în calitate de reprezentat și d-na Maria Șerban, în calitate de reprezentant, s-a încheiat Contractul de reprezentare nr.14058/2005.
Conform prevederilor art.2 ale contractului de mai sus, d-na Maria Șerban este mandatată să îndeplinească atribuțiile care, conform Statutului societății aparțin Adunării Generale Ordinare.
Printre aceste atribuții se numără și cele referitoare la aprobarea bilanțului și repartizarea profitului societății, precum și cele de aprobare a modificărilor actului constitutiv al societății.
În sensul mai sus arătat, se propune Consiliului Județean să acorde d-nei Maria Șerban, reprezentant în AGA la S.C. Parc Industrial Mureș S.A, un mandat special, pentru îndeplinirea sarcinilor menționate în proiectul de act administrativ alăturat, pe care îl supunem spre aprobare.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke

 

SECRETAR
Paul Cosma