R O M Â N I A
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN

HOTĂRÂREA NR. 44
din 29 martie 2012
pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Parohia Unitariană din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării Conferinței internaționale "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare", ediția a II-a

Consiliul Județean Mureș,
Văzând expunerea de motive nr.5172/23.03.2012 a Direcției Economice, pentru aprobarea cooperării dintre Consiliul Județean Mureș și Parohia Unitariană din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării Conferinței internaționale "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare", ediția a II-a, precum și avizele comisiilor de specialitate,
În temeiul prevederilor art. 91, alin.(6), litera "a" și ale art. 97, alin.(1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

hotărăște:

Art.1. Se aprobă cooperarea dintre Consiliul Județean Mureș și Parohia Unitariană din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării Conferinței internaționale "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare", ediția a II-a, în condițiile prevăzute în convenția cuprinsă în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2. Se împuternicește doamna Lokodi Edita Emőke, președintele Consiliului Județean Mureș, cu semnarea actului prevăzut la art.1.
Art.3. Prezenta hotărâre se comunică Direcției Economice a Consiliului Județean Mureș, Muzeului Județean Mureș și Parohiei Unitariene Tîrgu-Mureș, care răspund de aducerea sa la îndeplinire.

 

PREȘEDINTE
Lokodi Edita Emőke
 Contrasemnează
SECRETAR
Aurelian Paul Cosma

 


ROMÂNIA
JUDEȚUL MUREȘ
CONSILIUL JUDEȚEAN
Direcția Economică
Nr. 5172/23.03.2012

EXPUNERE DE MOTIVE
pentru aprobarea cooperării între Consiliul Județean Mureș și Parohia Unitariană din Tîrgu-Mureș, în vederea organizării Conferinței internaționale "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare", ediția a II-a

Parohia Unitariană din Tîrgu-Mureș și Asociația Femeilor Unitariene din România organizează Conferința internațională "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare" destinată femeilor unitariene, universaliste și de alte confesiuni, la care vor participa invitați din întreaga lume - Japonia, Canada, India, Africa de Sud, Nigeria, Kenya, Burundi, Germania, Franța, Norvegia, Olanda, Anglia, Belgia, Ungaria, Insulele Filipine, Australia, și alte țări din Europa și America.
Evenimentul pune accent pe importanța întâlnirilor personale și a relațiilor interpersonale care stau la baza marilor decizii, aducând în prim plan declarații privind Drepturile omului, principalele condiții care permit fiecăruia să-și dezvolte și să-și folosească cât mai eficient calitățile fizice, intelectuale, morale, socio-afective și spirituale, diferite modalități de mediere în situații de conflict, educarea tinerilor în spiritul păcii și al valorilor morale, istoria matriarhatului în Europa și altele, și va avea loc la Tîrgu-Mureș, în perioada 04 - 07 octombrie 2012. În acest sens, organizatorul solicită sprijinul Consiliului Județean Mureș care să pună la dispoziție, în data de 06.10.2012, Sala Mare din Palatul Culturii (clădire reprezentativă mureșeană) și materiale de promovare ale județului Mureș (100 de hărți, 100 de pliante cu vitralii din Palatul Culturii, 15 albume - Tradiție. Avangardă. Modernism).
Potrivit prevederilor Legii nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată , cu modificările ulterioare, consiliile județene pot încheia convenții de cooperare cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public județean.
Având în vedere posibilitatea de promovare a patrimoniului cultural și a potențialului turistic al județului în lume, oferită prin organizarea la Tîrgu-Mureș a Conferinței internaționale "Menținerea echilibrului într-o lume schimbătoare", propunem participarea Consiliului Județean la realizarea acestui eveniment cultural.
În acest sens, supunem aprobării proiectul de hotărâre alăturat și convenția de cooperare care face parte integrantă din acesta.

 

DIRECTOR ECONOMIC
Bartha Iosif
 

VĂZUT
VICEPREȘEDINTE
Szabó Arpád